15 tisuća eura za besplatni WiFi na javnim mjestima u Vinkovcima

0
262

U sklopu Inicijative WiFi4EU objavljen je popis općina dobitnika vaučera u vrijednosti 15.000 eura u svrhu promicanja promicanje pristupa bežičnim vezama na javnim mjestima. Inicijativu WiFi4U ukupne vrijednosti 120 milijuna eura provodi Europska komisija. Inicijativa promiče slobodan pristup Wi-Fi povezivosti za građane u javnim prostorima, uključujući parkove, trgove, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene centre i muzeje u općinama diljem Europe.

Odmah pri otvaranju Drugog poziva za podnošenje prijava za WiFi4EU, Grad Vinkovci je uspješno i pravovremeno aplicirao projekt EU financiranja izgradnje pristupnih točaka za besplatan bežični internet na javnim mjestima. U konkurenciji s ostalih 10.000 općina diljem Europe koje su podnijele zahtjev za vaučer WiFi4U Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) objavila je popis pobjedničkih općina među koji je i Grad Vinkovci.

Vinkovcima je pružena mogućnost da putem navedenog vaučera vrijednosti 15 000 EUR instalira Wi-Fi opremu na javnim mjestima kako bi se u konačnici ostvario glavni cilj Inicijative WiFi4U da do 2020. svako europsko selo i svaki grad dobije besplatan bežični pristup internetu oko glavnih središta javnog života.