3 C
Vinkovci
Utorak, 19. ožujka 2024.

“Pregršt istine” za 53. Vinkovačke jeseni

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Danas je održan prvi sastanak Organizacijskog odbora 53. Vinkovačkih jeseni, koje će se održati od 7. do 16. rujna. Prema najavama organizatora, uz tradicijski dio manifestacije, neće izostati ni urbanih sadržaja za mlade, ali ni za gospodarstvenike, kojima je Slavonski sokak svake godine sve privlačniji.

“Gospodarstvenici i obrtnici prepoznali su marketinšku priču Slavonskog sokaka, ali i priliku da u svom gradu prodaju svoje proizvode. Već sada vlada veliko zanimanje izlagača i to ne samo iz Vinkovaca” – rekao je između ostaloga predsjednik OO Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je istaknuo veliku kulturnu i tradicijsku vrijednost manifestacije, ali i najavio bogat program 53. Vinkovačkih jeseni.

Iz tradicijskog dijela manifestacije tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković, istaknuo je kako će se svečanost otvaranja održati 14. rujna.

“Kao i obično manifestacija će započeti Folklornim večerima, koje će trajati od 7. do 11. rujna, prvi vikend, 8. i 9. rujna održat će se Dječje vinkovačke jeseni, a Svečanost otvaranja zakazana je za 14. rujna. Posljednjeg vikenda održat će se Državna smotra folklora, a u nedjelju 16. rujna Središnji mimohod”, najavio je događanja Đurković.



Treću godinu zaredom organizacija popratnih događanja povjerena je gradskoj tvrtki Promo Cibalae. Direktorica tvrtke Mirjam Jukić najavila je kako i ove godine zanimljivih evenata neće nedostajati.

“Krenuli smo u pripreme nešto ranije i mogu reći kako ćemo se ove godine potruditi dodatno obogatiti program, ali i ponudu izlagača. U planu nam je dodatno proširiti Slavonski sokak, jer zanimanje je veliko, odnosno javljaju nam se gospodarstvenici iz cijele Hrvatske. Isto tako mogu potvrditi kako će i ove godine u Vinkovcima gostovati Vinski grad s nadamo se većim brojem domaćih proizvođača vina. Što se koncerata tiče, samo mogu reći kako su sva imena već manje više poznata, no još je prerano za izlazak u javnost. To ćemo ostaviti za sljedeće druženje s novinarima”, naglasila je Jukić.

Scenaristica svečanosti otvaranja Ana Cvenić objavila je kako će 53. Jeseni biti održane pod sloganom “Pregršt istine”, prema djelima slavonske književnice Mare Šverl Gamiršek.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno