18 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Predstavljen elektronički sustav prijave državnih potpora

Više od autora

- vl promo-

U organizaciji Ministarstva financija održan je seminar na temu upotrebe/rada na aplikaciji Registra državnih potpora.  Osim općeg dijela tematike državnih potpora sudionicima je po prvi put predstavljen elektronički sustav prijave državnih potpora te način unosa potrebnih podataka.

Voditelj seminara bio je Srećko Seničić ispred Ministarstva financija koji je naglasio kako je svrha ovakvih edukacija olakšavanje unosa i  korištenja  državnih potpora u državama članicama. Registar državnih potpora napravljen je upravo s ciljem olakšavanja te lakšeg pristupa potrebnim informacijama o svim korisnicima državnih potpora. Županije, gradovi i općine su većinom korisnici državnih potpora malih vrijednosti, odnosno ”de minimis” potpora čiji iznos ne smije prelaziti 200 000 EUR tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine.


Potpore male vrijednosti su potpore izuzete od prijave i kontrole Europske komisije budući da, s obzirom na iznos u kojem se dodjeljuju, nemaju učinke na tržišno natjecanje i trgovinu na unutarnjem tržištu EU.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovale su iz Službe za poslove proračuna i javnih financija Mirjana Markić te UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Magdalena Parat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno