19 C
Vinkovci
Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Maratonci stigli u Vinkovce

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Dugo godina tražilo se nekakvo povezivanje Vukovara i Srebrenice, dva grada koja su prošla kroz ogromnu patnju i čije se priče ne smiju zaboraviti. Tako je i nastala ideja Ultramaratona, budući da se kroz korak maratonaca povezuju njihove sudbine i poručuje da se tako nešto više nikada ne dozvoli.

Naime, od 6. do 10. srpnja 2018. održava se 7. po redu Ultramaraton tijekom kojeg će maratonci u pet etapa (Vukovar/Ovčara – Vinkovci – Brčko – Janja – Zvornik – Srebrenica/Potočari) pretrčati 227 kilometara. Ove godine u Ultramaratonu sudjeluje pet maratonca: Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, a njima se na nekim dionicama pridružuje još dvoje trkača koji sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.


Danas u 9 sati, maratonci su krenuli iz Memorijalnog centra Ovčara. Oko 13 sati stigli su u Vinkovce, prvu etapu u kojoj će se okrijepiti i odmoriti te iz koje će sutra nastaviti dalje prema Brčkom. Dolazak u Potočare, odnosno Srebrenicu, očekuje se 10. srpnja. Maratonce je u pješačkoj zoni dočekao zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić koji je ovim putem poručio: ”Vinkovci su uvijek tu za ovakve projekte. Maratonci trče od Vukovara do Srebrenice i na jedan simboličan način povezuju patnju ova dva grada. Mi rado pružamo gostoprimstvo našim prijateljima maratoncima koji po 7. put trče preko 200 kilometara u pet etapa i mi smo tu da im pružimo odmor i okrijepu da bi mogli sutra nastaviti dalje i za 4 dana stići u Srebrenicu. Već smo postali prijatelji s maratoncima iz Zagreba jer svake godine su Vinkovci na ovoj etapi nezaobilazan grad”.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno