13 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Udruga kuhara i slastičara naše Županije jedna je od najaktivnijih županijskih udruga

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, uz brojne druge aktivnosti, aktivno djeluje i u pravcu sve bolje i kvalitetnije promidžbe tradicijskih jela, odnosno načina pripremanja i kuhanja istih, a sve kako bi bili što bliži izvornom načinu kuhanja i služenja. Na taj način obogaćuju i gastro-turističku ponudu naše Županije, što su pokazali i u sklopu 14. Zlatne jabuke, organizirajući Domjenak zahvale na Orionu u Vinkovcima, promovirajući tradicijska jela i EKO mobilnu kuhinju. Zanimljivo je i to da je Hrvatski kuharski savez, unutar svoje organizacije rada osnovao i Sekciju kotličara, u kojoj će djelovati isključivo kuhari amateri, zaljubljenici u kuhanje tradicijskih jela u kotliću, kao što su čobanac, riblji paprikaš, odnosno fiš, grah, gulaš, jela od kiselog zelja i slična tradicijska jela koja se kuhaju na veliko i u kotlićima. U rad ove sekcije uključila se i Udruga kuhara naše Županije, te ovim putem poziva sve kuhare amatere, zaljubljenike u kuhanje tradicijskih jela, da se odazovu i učlane u navedenu sekciju pri ovoj udruzi. Udruga će osigurati i organizirati edukacije za sve zainteresirane, kao i odlaske na natjecanja, sve po propozicijama i pravilima HKS-a. U tu svrhu, neki njezini članovi, ove su godine već bili članovi ocjenjivačkih sudova u pripremanju tih jela u Ivankovu, Vukovaru, Vođincima, Babinoj Gredi, Tovarniku i brojnim drugim mjestima. “To nas sve obilježava kao jednu od najaktivnijih županijskih Udruga pri HKS-u. Naš slijedeći zacrtani cilj za ovu godinu je izdavanje drugog izdanja naše kuharice Slavonsko-srijemski recopis. Ova naša kuharica, ovom će prilikom doživjeti malu promjenu unutar sadržaja, na način da ćemo je obogatiti s 20-tak tradicijskih jela te će imati posebno izdvojena jela od mesa Crnih pasmina svinja, jela od divljači, jela od šparoga, te jela iz kotlića. I ova godina za nas će biti izuzetno bogata i aktivna, jer pozvani smo na sudjelovanje u raznim gastro-turističkim manifestacijama u više mjesta diljem Hrvatske”, ističe predsjednik Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije Jozo Gale.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno