Winnetou u dolini smrti (The Valley Of Death,1968.)

Nekoliko filmova iz serijala ekraniziranih priča prema Karlu Mayu režirao je austrijski redatelj Harald Reinl, nominiran za Oscara 1971. godine te redatelj vrlo gledanih filmskih serija ‘Dr. Mabuse’, ‘Jerry Cotton’ i ‘Kommissar X’. Pored glavnih glumaca, Pierre Bricea i Lexa Barkera, komični karakter kojeg tumači Ralf Wolter uveseljava svojim naivnim shvaćanjem situacija.

Razbojnici predvođeni zloglasnim Murdockom u potrazi za zlatom napadnu i ubiju bojnika Kingsleya koji je znao gdje je zlato skriveno. Njegova kći Mabel Kingsley stiže na Zapad u potrazi za ocem te s pismom koje otkriva gdje se nalazi zlato. Old Shatterhand je prati, a pridružuju mu se vojska i Winnetou. Očekujući pomoć od Siouxa, iznenadi ga njihovo neprijateljsko raspoloženje. Potraga ih odvodi u opasne predjele indijanske zemlje, u dolinu zmija i dolinu smrti kroz koje ih vodi apaški poglavica Winnetou…

Film je snimljen na prekrasnim lokacijama kanjona Zrmanje, Roškoga slapa, okolice Dubrovnika te u Bosni, okolica Trebinja i Popovo polje.

Film je snimljen u njemačko-talijansko-jugoslavenskoj produkciji.

GERMAN TRAILER: THE VALLEY OF DEATH [1968]

Top
Radio Vinkovci Live