11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

​Potpisane Odluke o izradi intervencijskog plana

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministrica Regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima gradova i općina, potpisala je devet Odluka o izradi intervencijskog plana za Grad Županju, Općinu Babina Greda, Općinu Bošnjaci, Općinu Cerna, Općinu Drenovci, Općinu Gradište, Općinu Gunja, Općinu Štitar i Općinu Vrbanja u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za korištenje sredstava Europske unije. Posebnost Intervencijskog plana je što se putem njega mogu osigurati sredstva koja ne pružaju ostali europski programi, dok iznos predviđenih europskih novčanih sredstava u okviru ovog plana još uvijek nije poznat, ovisit će o obujmu projekata.

Svrha intervencijskih planova za revitalizaciju navedenog područja je održiva fizička, socijalna i gospodarska regeneracija devet jedinica lokalne samouprave s područja Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja gospodarstva, poboljšanja infrastrukture, povećanja atraktivnosti za življenje i potencijalna ulaganja, jačanja aktivnog sudjelovanja stanovnika u gospodarskom i društvenom životu te smanjenja socijalnih nejednakosti, isključenosti i siromaštva koja će biti financirana u novoj Financijskoj perspektivi Europske unije. 

“Važno je da zajedno na vrijeme pripremamo projekte za sljedeće financijsko razdoblje Europske unije. Mislim da ovo naše područje uz granicu, s obzirom na siromaštvo te gospodarske i financijske pokazatelje, sigurno zaslužuje posebnu pažnju našeg ministarstva i mi ćemo s Gradom, Županjom i općinama početi pripremu konkretnih projekata. Velika je potreba za izradom ovoga plana i planiranjem nove financijske perspektive za županjsku Posavinu”, rekla je ministrica Žalac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno