Grad Vinkovci značajna sredstva kontinuirano ulaže i u predškolski odgoj, a o znatnom povećanju tih izdvajanja govori i istraživanje koje je proveo portal Gradonačelnik.hr, a čiji su rezultati objavljeni početkom listopada.
Analiza se odnosi na proračunska izdvajanja za predškolsko obrazovanje u 2018., a pokazuje da Grad Vinkovci predvodi među hrvatskim gradovima kada je riječ o povećanju sredstava za predškolsko obrazovanje na godišnjoj razini.
Prema podacima konsolidiranih proračuna za 2018. godinu, navodi se, Grad Vinkovci je u odnosu na godinu prije vodeći grad po rastu izdvojenih sredstava za predškolsko obrazovanje. U apsolutnom iznosu to je bilo 9.885.940 kuna više odnosno s 8,7 milijuna u 2017. na preko 18 milijuna u 2018. godini. U tom iznosu najveća stavka svakako je bila energetska obnova tri objekta Dječjeg vrtića Vinkovci u  cijelosti financirana iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“.
Novi veliki projekt svakako će biti najavljena izgradnja novog DV „Vladimir Nazor“ na mjestu dosadašnjeg vrtića, na adresi Blok Vladimira Nazora 7. Riječ je o prvom i najstarijem vrtiću u Vinkovcima, koji je dotrajao te su nužni stalni popravci i sanacija za koje se izdvajaju značajna sredstva. Novi vrtić bit će kapaciteta 200 djece vrtićke i jasličke dobi što je veći broj djece u odnosu na broj koji sadašnji objekt vrtića može primiti. Vrtić će se graditi po načelu modularne gradnje budući se tako ostavlja i  mogućnost jednostavne i brze kasnije nadogradnje ukoliko se ukaže potreba za proširenjem.
U Vinkovcima, inače, u okviru Dječjeg vrtića Vinkovci, čiji je osnivač Grad, djeluju 6 vrtića i jaslice, a uz njih postoji još 8 vrtića drugih osnivača. U Gradskoj upravi kažu kako je riječ o kapacitetima dostatnim za smještaj djece.
Vezano za predškolski odgoj ističe se i kako Grad sufinancira smještaj i u gradskim i u vrtićima drugih osnivača. Tako Grad subvencionira 48% mjesečne ekonomske cijene za prvo dijete, za drugo dijete 64% cijene te za treće i svako sljedeće dijete 92% ekonomske cijene. Također, prema Odluci o Socijalnoj skrbi Grada Vinkovaca za 2020. godinu iznos cijene koju plaćaju roditelji umanjuje se za 30% ako prihod po članu kućanstva ne prelazi iznos od 1.500 kuna čime je cenzus u odnosu na prošlu godinu povećan za 300 kuna. Isto tako, od plaćanja dječjeg vrtića oslobođena su djeca s poteškoćama u razvoju, djeca iz udomiteljskih obitelji, djeca žrtve obiteljskog nasilja i djeca bez oba roditelja.