Općina Andrijaševci posljednjih je nekoliko godina provela, i još provodi, više vrijednih projekata u koje je uložila 48 milijuna kuna, od čega je 40 milijuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije, a sada želi poraditi i na turističkom planu jer, drže, imaju za to kapaciteta.

Nakon što je završen Sportski centar Frankopan, a nedavno i kompletno uređena i osvijetljena biciklistička staza prema Vinkovcima, krenulo se i s uređenjem Rokovačkih zidina, ostataka zidane srednjovjekovne crkve na imanju koje se u 15. stoljeću nalazilo na tom mjestu. “Odradili smo dio posla, napravili snimke terena, kontaktirali ljude iz Muzeja, a Ministarstvu regionalnog razvoja prijavili projekt za uređenje i rekonstrukciju Rokovačkih zidina i za koji su nam odobrena sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna.”, rekao je načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić dodavši kako će se tim sredstvima u potpunosti zatvoriti objekt do razine krova, urediti će se okolni prostor i pokušati odraditi i krovna konstrukcija čime bi zaustavili daljnju devastaciju i propadanje objekta.

“Okolni prostor kao i sama unutrašnjost biti će predmet daljnjih arheoloških istraživanja. Ono što se do sada da vidjeti je to da tu postoje ostaci velikog broja grobova, kao i ostatci objekta iza same “zidine” kojemu je već otkopan dio temelja, a daljnjim istraživanjem vjerujem da ćemo dobiti puno više saznanja o tome o kakvom je objektu riječ i čemu je on služio. O okruženju postoji još jedan objekt za koji se pretpostavlja da je riječ o mini ciglani, ali i njega ćemo dodatno istražiti.”, zaključio je načelnik Damir Dekanić.

Planirano je da u lipnju kroz Rokovce i Andrijaševce zaplovi turistički brod posebno izrađen za vožnju po Bosutu. U jednoj će turi moći voziti 20 putnika.