Rutu dugu 15 kilometara odvozili su danas brojni naši sugrađani u sklopu prve Vinkovačke rekreativne biciklijade „Tour natur“. Nakon jučerašnjih oblaka koja je pomaknula biciklijadu za jedan dan, ljubitelje vožnje na dva kotača danas je poslužilo toplo i sunčano vrijeme, a osim dobre zabave i druženja, bicikliste su obradovale i bogate nagrade.
Pandemija koronavirusa i u sportskom životu učinila je svoje, pa je travanjska rekreativna biciklijada koju organizira Turistička zajednica grada Vinkovaca odgođena za ovaj vikend. Iako su mnogi pomislili kako zbog epidemiološke situacije ona uopće neće biti održana, organizatori su napokon dočekali povoljnu situaciju i lijepo vrijeme te danas uspjeli okupiti ukupno 113 sudionika. Oni su odvozili rutu duljine 15 kilometara: Krenuli su s Trga Vinkovačkih jeseni, preko Lapovaca i kolodvora stigli su do Ulice Kralja Zvonimira i tim pravcem stigli do centra Nuštra odakle su skrenuli u smjeru Cerića. Nakon Cerića stižu u Malu Bosnu, Gortanovo naselje, obilaze bolnicu i kroz Ulicu bana Jelačića stižu na krajnji cilj, Trg Vinkovačkih jeseni i zatvaraju rutu.
„Cilj ovog događaja je druženje. Stiže nam zimsko vrijeme, sve je hladnije, ljudi su sve više u kućama i dosta ih je u samoizolaciji, pa smo iskoristili ovaj trenutak da naše građane izvučemo van. Vrijeme je prekrasno i nadam se da će sve proći u najboljem redu“, rekao je Marko Jureta, zamjenik direktorice Turističkog ureda TZ grada Vinkovaca, istaknuvši kako je sve održano po preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – svi sudionici su zapisani i svima je izmjerena temperatura.

Kako se radilo o rekreativnoj biciklijadi, pobjednika nije bilo, a svaki je sudionik dobio majicu i kupon preko kojega je na kraju vožnje mogao dobiti jednu od bogatih nagrada. Nakon što je izvučeno sedam utješnih nagrada, tri glavne posebno su razveselile sudionike, no samo najsretniji su imali priliku osvojiti kacigu, držač za bicikle za automobil te bicikl koji je pripao mladoj Korina Bonić. Važno je spomenuti i kako je i ova biciklijada imala svoje najmlađe i najstarije sudionike koji su jednako kao i svi uspješno odvozili 15 kilometara. Najmlađi je bio Vito Garvanović, a najstariji Ivica Jukić.
„Ovo je nešto što ćemo poticati, što ćemo imati više puta kroz godinu, a ne samo jednom. Na ovaj način ne samo da želimo potaknuti jednu međusobnu reakciju nego i bavljenje sportom i vođenje zdravog života. Puna potpora organizatorima i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju. Mislim da je ovo dobra rekreacija za koju ne treba puno, samo malo volje. Naš grad je prekrasan, uvijek se može nešto novo vidjeti i upoznati, pa sve pozivam da se provozaju biciklom kroz Vinkovce“, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i sam sudjelovao u biciklijadi.