1 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje na nacionalnoj izložbi

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

S ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane Ministarstvo poljoprivrede organizira izložbu učeničkih radova pod nazivom „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“.

Javni poziv za sudjelovanje na izložbi upućen je svim svim osnovnim i srednjim školama, a održavanje izložbe planirano je za 28. rujna u Nacionalnoj e i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

U kućanstvima, navodi se, bacanje hrane može smanjiti propitivanjem i mijenjanjem uobičajenog ponašanja te ustaljenih navika.

Cilj je potrošačima ukazati na savjete koje mogu koristiti pri kupovini, planiranju i pripremi obroka, u restoranima i sličnim situacijama.


Budući daje edukacija temelj promjene ponašanja, u organizaciju izložbe uključuju se učenici, koji će se kroz kreativno stvaralaštvo na zadanu temu educirati o problematici otpada od hrane, mijenjati svoje navike te prenijeti znanje prijateljima
i roditeljima.

Izložba je planirana kroz nekoliko tematskih sekcija koje zajedno čine jednu cjelinu te pružaju informaciju i educiraju posjetitelje (potrošače) o problematici otpada od hrane.

Po sekcijama će biti izloženi umjetnički i kreativni radovi učenika, koji mogu biti karakteristični za nastavni plan i program škole koja ih prijavi, a mogu se odnositi na razne
likovne tehnike (crtačke, grafičke, slikarske), modeliranje, oblikovanje i obradu raznih materijala (npr. drvo, metal, tekstil i dr.), fotografiju, infografike, dizajn i druge.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno