7 C
Vinkovci
Petak, 29. ožujka 2024.

2023. odlična za produljeni odmor uz blagdane i praznike

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Mnogi se Hrvati svake godine posebno posvete kombinatorici kada je riječ o spajanju blagdana i praznika kao neradnih dana s vikendima uz pokoji dan godišnjeg odmora kako bi se dobio produljeni odmor, a uvijek je dobro došlo ako i u onaj „veliki” godišnji upadne pokoji blagdan ili praznik.

A nadolazeća godina čini se odlična za spajanja. U 2023., naime, praznici i blagdani su se tako posložili da su uglavnom idealni za spajanja s prethodnim ili narednim vikendom, s kojima se uz koji potrošeni dan godišnjeg odmora može dobiti dulje pristojno slobodno vrijeme, piše Večernji list navodeći mogućnosti koje se pružaju za produljeni odmor.


U Republici Hrvatskoj blagdani i neradni dani su: 1. siječnja – Nova godina, 6. siječnja – Bogojavljenje ili Sveta tri kralja, Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, Tijelovo, 1. svibnja – Praznik rada, 30. svibnja – Dan državnosti, 22. lipnja – Dan antifašističke borbe, 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 15. kolovoza – Velika Gospa, 1. studenoga – Svi sveti, 18. studenoga – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 25. prosinca – Božić, 26. prosinca, prvi dan po Božiću, Sveti Stjepan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno