- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Stara garda pobojana svim vrstama umjetnosti okupljena je pod krovnim imenom Art Club i uspješno stvara i druži se u Jelačićevoj ulici u Vinkovcima.

Foto: ArtClub Vinkovci

U okviru aktivnosti koje provode sa sutrašnjim danom završavaju 3. Art tjedan za kojega su Šima Jovanovac i Ivan Lončar – Žan pripremili četiri kulturna događaja otvorenog tipa u trajanju od 1. travnja.

Foto: ArtClub Vinkovci

Na 3. likovnoj radionici dvadesetak umjetničkih djela izložili su Marko Lončar, Ružica Hraško, Anita Buntić, Goran Lukić, Anđelko Zgodić, Šefik Kapetanović – Fiko, Josip Božičević i Ivan Lončar – Žan, svi redom članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci. Uz izložbeni je dio radionica podrazumijevala i tijek nastajanja umjetničkih djela u čemu su sudjelovali i građani koji su se zatekli u njihovu prostoru.

Foto: ArtClub Vinkovci

Druženju i ugodnom umjetničkom ozračju nazočio je i gradonačelnik Ivan Bosančić koji je otvorio 70. Žanovu samostalnu izložbu na kojoj se domaćoj publici predstavio sa 16 najnovijih likovnih ostvaraja. Jedan od najplodonosnijih likovnjaka, ne samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Domovini nego i šire, u stvaralački je opus upisao više od 1200 zajedničkih izložbi u zemlji i inozemstvu. Otvorenju je nazočio i saborski zastupnik Mladen Karlić koji godinama usmjerava podršku ovim entuzijastima okupljenim u vinkovački Art Club.

Blagdanski produženi vikend kulminirao je u ponedjeljak 3. Susretom gitarista „Love, peace and joy“ na kojem su sudjelovali Fikret Balić, Drago Laban i grupa OS, Tomislav Kokić i Jimi’s Blues, Krešimir Janošić, Damir Gossain i Nensi. Svojim izvedbama i bezvremenskim melodijama razgalili su okupljene željne sličnih performansa. Nastavno na izazove vremena kojima svjedočimo, umjetnici i posjetitelji složni su da su im u proteklom razdoblju nedostajali ovakvi trenutci te su se napokon uspjeli podružiti i uživati u onome što vole.

Foto: ArtClub Vinkovci

Ovom prilikom posebnu zahvalu usmjerili su ka prvom čovjeku Vinkovaca Ivanu Bosančiću i gradskoj upravi koji podrškom prepoznaju kulturu kao neizostavnu dodanu vrijednost i nadgradnju života grada, poručili su organizatori manifestacije.

Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera događaji su se odvijali uživo, putem streama i video materijala dostupnih na Facebook stranici Art Cluba. Plan je nakon obrade prikazivati ih na Plavoj Vinkovačkoj TV odnosno putem dostupnih medija, ali etapno kako bi u ovom neobičnom vremenu kultura i dalje bila dostupna svakom pojedincu, poručuju. Art tjedan privode kraju u četvrtak snimanjem završnog događaja Art majstori pisane i izgovorene riječi „Word, Book and joy“ zaokružujući ovaj kulturni happening nastanivši u proteklih desetak dana čistu umjetnost u svom klubu izazvavši pri tome pozornost zainteresirane publike.

Foto: ArtClub Vinkovci

Početak Jelačićeve ulice gdje stanuje ova umjetnošću nadahnuta družina u budućnosti bismo rado zamislili kao pariški Montmartre, umjetničku četvrt koja privlači milijune turista boemskim štihom.

Foto: ArtClub Vinkovci