10 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

33rd International Blues Challenge

Više od autora

- vl promo-33rd International Blues Challenge (goluban i Blue Crew) [St1]

Godine 2009. su Hrvatska i Hrvatske Blues Snage prvi put imali svog predstavnika na krovnom svjetskom blues natjecanju International Blues Challenge-u u Memphisu: bio je to Tomislav Goluban u solo-duo kategoriji. Devet godina kasnije krug se okrenuo jer je Tomislav Goluban, kao pobjednik 8th Croatian Blues Challengea, ponovno, zajedno s bendom, nastupio na IBC-u, no ovaj put u kategoriji bendova.

Hrvatske Blues Snage su imale i drugog predstavnika, bend Blue Crew, u kategoriji Youth bendova do 21. godine. To je treći put da smo imali predstavnike u toj kategoriji i drugo predstavljanje Pop Rock Škole iz Siska. Bend je nastao za vrijeme Blues Kampa Lonjsko Polje koji se po drugi put održao u srpnju prošle godine. Važno je spomenuti da je u konkurenciji 38 Youth bendova naš predstavnik bio jedini iz cijele Europe.

33rd International Blues Challenge (goluban i Blue Crew) [St2]

Blue Crew su dobili izuzetnu priliku predstaviti se na službenom otvaranju 33rd International Blues Challengea u slikovitoj, poluobnovljenoj, velikoj baptističkoj crkvi Clayborn Temple. I Tomislav Goluban s bendom je istu večer u klubu Jerry Lee Lewisa održao veseli i zapaženi nastup te se još jednom dokazao kao uspješan promotor Hrvatske i svog Zagorja. Iako kasnije u natjecanju nije prošao u polufinale, svojim je dinamičnim i simpatičnim nastupom u prestižnom Rum Boogie Caffeu, s bendom obučenim u narodne zagorske nošnje, bio jedan od zapaženijih izvođača. Blue Crew su nastupili u Alfed’s Blues Club-u u petak, u sklopu Youth Showcase-a i izveli odličan nastup u prepunom klubu. Osim koncertnog predstavljanja, Hrvatske Blues Snage, njihov predsjednik Boris Hrepić i član te direktor Pop Rock Škole Miro Dimić, prisustvovale su velikom okruglom stolu vodstva Blues Foundationa i svih prisutnih blues podružnica s raznolikom blues tematikom. Boris Hrepić je iznio kratko izvješće o devetogodišnjem neprekidnom učešću Hrvatskih Blues Snaga s naglaskom na činjenicu da smo jedina europska podružnica koja je već tri puta u Memphis dovela i Youth Band što je izazvalo pljesak svih prisutnih.

Prije samog dolaska u Memphis, Blue Crew su dobili izuzetnu priliku upoznati glazbenu povijest američkog juga pošto ih je američki suradnik Hrvatskih Blues Snaga Ivica Lukenda iz Atlante, odveo do Macona, gradića na jugu Georgije gdje su posjetili Big House, muzej Allman Brothers Banda te razne povijesne točke koje se vežu uz taj sastav, Otis Redding, Lynyrd Skynyrd, Little Richarda i ostale velikane južnjačke rock blues scene.

BLUE CREW: SWEET HOME ALABAMA, LIVE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno