-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

40 Naših godina

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Večeras je članovima Teniskog kluba Vinkovci i svim zaljubljenicima u ovaj sport svoju novu knjigu predstavio Nikola Mihaljević Nikica, legenda kluba i vinkovačkog tenisa. Knjiga pod nazivom “40 Naših godina” govori upravo o 40 godina dugoj povijesti danas jednog od najpoznatijih i najvećih teniskih klubova u ovom dijelu Hrvatske. “Skupljajući razne dokumente i zabilješke o našem klub od samih njegovih početaka do danas, odnosno u posljednjih 40 godina došao sam na ideju da napišem određeni preglednik na nekoliko stranica u kojem bi većinu toga obuhvatio. Međutim, stranice su se samo redale i nastala je knjiga od 300 stranica u kojoj se može pronaći sve o klubu, od samih početaka i osnivača, pa do naših trenera, talentirane djece i brojnih drugih koji su pridonijeli tome da naš klub od dva nekadašnja dva terena postane ovo što je danas”, objašnjava autor.

Napominje da se u knjizi može pogledati 250 slika i pronaći ukupno 2.000 imena odnosno puno podataka o, kako kaže, “malim ljudima” koji ne bi bili spomenuti u nekim službenim knjigama, a upravo oni čine klub.


“Ovakva knjiga u hrvatskoj sportskoj literaturi ne postoji, postoje bilteni i monografije, ali lirska knjiga o običnim ljudima ne postoji. Jednom sam prilikom rekao da je lako pisati o “velikim ljudima”, jer što god napišeš je dobro i krasno, ali treba netko pisati o malim, običnim ljudima i danas stojim iza toga”, ističe Nikola Mihaljević. Goste su večeras pozdravili vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i kao izaslanik Hrvatskog teniskog saveza Petar Šimić, član Upravnog odbora i nekadašnji predsjednik TK Vinkovci. Obojica su zahvalila autoru na ovom vrijednom djelu koje će poslužiti budućim generacijama da saznaju i nauče kako su se Vinkovci sportski razvijali.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno