U pogledu fizičkog nasilja u Vukovaru od 18. lipnja, ispoljenog od strane pripadnika navijačkih skupina, Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su od sedam ozlijeđenih osoba dvojica teže ozlijeđena. 46-godišnjaku iz Vukovara je slomljen mali prst ruke i ima ozlijede uha, 26-godišnjaku iz Vukovara dijagnosticiran je prijelom nosne kosti, dok su preostali sudionici lakše tjelesno ozlijeđeni.

Javljaju i o slučaju koji se dogodio u petak 19. lipnja oko 16,30 sati u Gradištu u ulici Vladimira Nazora, kada je 89-godišnjak iz Gradišta u svojoj kući pretrpio nasilje i razbojničku krađu od 45-godišnjeg sumještanina tako što je 45-godišnjak nasilno otvorio prozor kupaonice, ušao u unutrašnjost kuće i iz novčanika otuđio manji novčani iznos, a onda ga je pri namjeri bijega u kući zatekao vlasnik 89- godišnjak, koji je ulazio u svoju kuću.

Provalnik je vidjevši da vlasnik dolazi prekrio svoju glavu ručnikom kojeg je pronašao u kući kako bi prekrio svoj identitet, a potom silom pokušao uvući starijeg čovjeka u kuću, zaprijetio mu smrću i tražio da mu preda novac ako ga ima. Napadnuti 89-godišnjak se uspijevao opirati hvatu nasilnika koji je onda ubrzo i pobjegao.

Policija je brzo pronašla sumnjivca, 45-godišnjaka iz Gradišta, koji je tijekom kriminalističkog istraživanja priznao počinjenje kaznenog djela zbog čega će biti kazneno prijavljen.

Danas, 21. lipnja u jutarnjim satima, između 4 i 5 sati, u Vinkovcima, u Glagoljaškoj ulici, pričinjena su mehanička oštećenja lima te vjetrobranskih stakala i osvrtnog ogledala na propisno parkiranom osobnom automobilu Toyota koji je u vlasništvu 19-godišnjaka iz Prkovaca. Vlasnik je time oštećen za više tisuća kuna. Policija je napravila očevid koji je ukazao na pretpostavljajući način oštećenja te stoga traga za počiniteljem/ima kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari.

Tijekom proteklih 48 sati na području PU vukovarsko-srijemske evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća u kojoj je jedno osoba teže tjelesno ozlijeđena (u Vinkovcima), u jednoj prometnoj nesreći je jedna osoba lakše tjelesno ozlijeđena (u Komletincima), a u preostalim prometnim nesrećama je kao posljedica nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, tri u Vukovaru, Ivankovo, Đeletovci, dvije na Graničnom prijelazu Bajakovo i dvije na Graničnom prijelazu Županja).