14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

5. Filmski festival glumca: Devet dana domaćih hitova

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Peti Filmski festival glumca trajat će devet dana, od 7. do 15 studenog, projekcije ćemo pratiti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima, a otvorit će ga iznimno hvaljeni domaći naslov „Murina“, Antonete Alamat Kusijanović nakon kojeg će se nastaviti bogat program

Posjetitelji će uživati u domaćim produkcijama i koprodukcijama poput dokumentarca „Ivo Gregurević: Prvi do srca“ i igranog filma „A bili smo vam dobri“ Branka Schmidta, prošlogodišnjeg hrvatskog kandidata za nagradu Oscar.

Filmski festival glumca ove godine donosi i nekoliko noviteta od kojih svakako vrijedi spomenuti ANIMAoptik, program posvećen animiranom filmu i stripu kojega će moderirati Davor Schunk i „Dan D“ koji će se održati u srijedu, 10. studenog. U ponedjeljak će u centralnom gradskom parku biti otvorena izložba pod nazivom „Ne zaboravi Hollywood“, u kojoj će prolaznici moći uživati cijelo vrijeme trajanja Festivala.

Zadnji dan održavanja bit će uručene nagrade Vinkovački Orion, glumicama i glumcima u kategorijama za Najbolju žensku/mušku ulogu te za Najbolju žensku/mušku sporednu ulogu. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno