Kontaktirajte nas

Aktualno

62 godine u eteru: Zabavni, informativni i raznoliki

Objavljeno

-

Iza Radio Vinkovaca su 62 godine leta radijskim frekvencijama. Od davne 1958. godine uljepšava jutra, upotpunjuje radne dane i svaku vožnju čini zanimljivijom najnovijim hitovima i najaktualnijim vijestima iz Vinkovaca, Slavonije i Hrvatske.

Radio Vinkovci jedna su od najstarijih postojećih hrvatskih radio frekvencija, a svoj program emitiraju u kontinuitetu od 5. studenog 1958. godine. Na 226,4 mHz emitiran je svaki dan od 15 do 17 sati, nedjeljom od 8 do 12 sati. Od 6. lipnja 1988. godine Radio Vinkovci emitira program na 90,2 mHz, a od početna tri sata, danas program traje 24 sata dnevno. Informativnim programom svakodnevno donosi događanja u gradu, regiji te aktualnosti s državne razine, dok nas u zabavnom dijelu uveseljava pjesmama 80-ih, 90-ih i najnovijim hitovima.

Prisutni u eteru ovako dugi niz godina, vrijedan tim perspektivnih i kreativnih ljudi od samog početka nastoji zadovoljiti želje svih slušatelja, bez obzira na dob ili spol. Nećemo govoriti o tome kako je bilo prije, nego ćemo istaknuti kako se radio danas, na svoj 62. rođendan, može pohvaliti još boljim programom zahvaljujući kojemu je postao jedan od najslušanijih u ovom dijelu Slavonije. U svom 24-satnom programu donosi nam više od tri tisuće minuta vlastite produkcije tjedno, 80 minuta dnevno informativnog programa i gotovo 1000 minuta dnevno najboljih domaćih i stranih hitova. Kroz 25 emisija radio prati sve aktualnosti i događanja u gradu, manifestacije i popratne događaje, čuva, njeguje i promiče hrvatski nacionalni identitet, kulturu i jezik, kulturno obogaćuje zajednicu te promiče civilno društvo i demokratske standarde. Programima za djecu i mlade promovira uspjehe onih na kojima ostaje svijet i promiče ime Vinkovaca.

Uz dva radijska voditelja, popularne Zolju i Sikija, svakodnevni program osvježile su i mlade voditeljice, studentice Ema, Laura i Tena koje svojim zaraznim smijehom i popularnim hitovima u vinkovačke domove unose dozu veselja koja nam je svima u ovim trenutcima i više nego potrebna. Novosti ima i u informativnom programu. Novinarka Tihana iskusno i profesionalno prenosi sve aktualne informacije iz Vinkovaca i okolice. Planiranjem i organizacijom prikupljanja, proizvodnjom i distribucijom informacija, vijesti, dnevnik i ostale emisije informativnog karaktera poprimile su novi oblik zahvaljujući kojemu se naši sugrađani ne moraju brinuti da će biti zakinuti informacijama.

Digitalno doba radija stiglo je i Radio Vinkovce gdje su u tijeku pripreme na uvođenje nove tehnologije pod nazivom DAB+ (digital audio broadcasting). Ova digitalna platforma dolazi iz kompanije „Odašiljači i veze“ (OiV), iz koje su najavili emitiranje i prijam radio programa bez smetnji, povećan izbor programa te dostupnost višestruko većem broju slušatelja. Postojeći FM signal neće se gasiti, ali je prostor sužen jer nema mjesta za nove nakladnike. Digitalni signal novim će nakladnicima omogućiti rad, a postojećima proširenje i osuvremenjivanje sadržaja.

Nijedan rođendan ne može proći bez proslave, pa tako neće ni ovaj. U četvrtak, 5. studenoga, budite uz valove Radija koji popravlja dan, pažljivo slušajte što vam naši voditelji imaju za reći i možda baš vi budete jedan od dobitnika 62 nagrade koje će svim slušateljima biti podijeljene uživo u eteru.

Aktualno

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Objavljeno

-

Napisao/la

    8 pregleda

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

61-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka iz Vrbanje u smjeru Otoka te je uslijed neprilagođene brzine, osobinama i stanju ceste izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je došlo do prevrtanja i slijetanja vozila u odvodni kanal prometne ceste.

Vozač je preminuo na mjestu događaja, dok je u vozilu bila 46-godišnja suvozačica koja je prevezena u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Na mjestu događaja očevidom uz policiju vodi državna odvjetnica.

Nastavi čitati

Aktualno

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

Objavljeno

-

Napisao/la

    117 pregleda

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te zauzela 1. mjesto i tako uspješno završila natjecateljsku sezonu. Mladež muška zauzela je visoko 3. mjesto.

U DVD-u Nuštar, inače, pripremaju se za sudjelovanje na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Nuštarske vatrogasce, 26. rujna u Varaždinu, zastupat će ženska A i muška A ekipa.

Također, u nuštarskom vatrogasnom društvu u tijeku su i pripreme za 1. KUP DVD-a Nuštar, koji je najavljen za subotu, 2. listopada. Natjecanje će biti održano u kategorijama: pomladak muški i ženski, žene A, muški A, te žene B i muški B rođeni 2.12.1991. i stariji. Natjecat će se odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po važećem pravilniku HVZ-a.

Pehari su osigurani za prva tri mjesta u svakoj kategoriji kao i prijelazni pehari za ukupne pobjednike kuša u muškoj i ženskoj kategoriji za odrasle.

Ekipe se trebaju prijaviti najkasnije do 30. rujna. 

Nastavi čitati

Aktualno

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

Objavljeno

-

Napisao/la

    152 pregleda

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999., kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.

U Hrvatskoj se nasilje nad ženama najčešće događa u obiteljskoj zajednici, koja bi trebala biti najsigurnije okruženje. Većina žrtava obiteljskog nasilja osobe su ženskog spola, a počinitelj obiteljskog nasilja najčešće je bračni ili izvanbračni suprug ili bivši suprug odnosno partner žrtve.

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama za cilj ima osvijestiti i senzibilizirati društvo na problematiku nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama. Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti na svim razinama vlasti, a koje je nužno potaknuti na međusobnu suradnju u suzbijanju i odgovarajućem sankcioniranju nasilja. Ženama koje prepoznaju znakove nasilja u obitelji savjetuje se da potraže pomoć jer u Hrvatskoj postoje organizirane službe koje će im pružiti pomoć i zaštitu. Savjetuje se da nasilje prijave: policiji, zdravstvenoj ustanovi, nadležnom centru za socijalnu skrb, državnom odvjetništvu, nevladinoj organizaciji ili pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Iako je posljednjih godina u Hrvatskoj postignut značajan napredak u suzbijanju nasilja, potrebno je uložiti daljnje napore u tom pravcu.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 minuta

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. 61-godišnji vozač...

Vijestiprije 59 minuta

Četvrti poraz zaredom: BSK-Cibalia 1:0

U današnjoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Bijelom Brdu Cibalia je izgubila od domaćina BSK rezultatom 1:0. Cibalia je...

Aktualnoprije 1 sat

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te...

Aktualnoprije 2 sata

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene...

Aktualnoprije 4 sata

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija...

Aktualnoprije 5 sati

Beroš: Covid potvrde uvode se zbog sigurnosti, a ne kažnjavanja

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je danas  da se obveza posjedovanja Covid potvrde, koja će se početi primjenjivati u zdravstvenom...

Aktualnoprije 5 sati

U Hrvatskoj 1812 novozaraženih, umrlo je 13 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je...

Aktualnoprije 6 sati

U Vinkovcima veliki interes za radionicu o energetskoj obnovi kuća koja kreće 14. listopada

Građani već dulje vrijeme iščekuju javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a prije no što krenu prijave 14. listopada,...

Najčitanije