6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

62 godine u eteru: Zabavni, informativni i raznoliki

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iza Radio Vinkovaca su 62 godine leta radijskim frekvencijama. Od davne 1958. godine uljepšava jutra, upotpunjuje radne dane i svaku vožnju čini zanimljivijom najnovijim hitovima i najaktualnijim vijestima iz Vinkovaca, Slavonije i Hrvatske.

Radio Vinkovci jedna su od najstarijih postojećih hrvatskih radio frekvencija, a svoj program emitiraju u kontinuitetu od 5. studenog 1958. godine. Na 226,4 mHz emitiran je svaki dan od 15 do 17 sati, nedjeljom od 8 do 12 sati. Od 6. lipnja 1988. godine Radio Vinkovci emitira program na 90,2 mHz, a od početna tri sata, danas program traje 24 sata dnevno. Informativnim programom svakodnevno donosi događanja u gradu, regiji te aktualnosti s državne razine, dok nas u zabavnom dijelu uveseljava pjesmama 80-ih, 90-ih i najnovijim hitovima.

Prisutni u eteru ovako dugi niz godina, vrijedan tim perspektivnih i kreativnih ljudi od samog početka nastoji zadovoljiti želje svih slušatelja, bez obzira na dob ili spol. Nećemo govoriti o tome kako je bilo prije, nego ćemo istaknuti kako se radio danas, na svoj 62. rođendan, može pohvaliti još boljim programom zahvaljujući kojemu je postao jedan od najslušanijih u ovom dijelu Slavonije. U svom 24-satnom programu donosi nam više od tri tisuće minuta vlastite produkcije tjedno, 80 minuta dnevno informativnog programa i gotovo 1000 minuta dnevno najboljih domaćih i stranih hitova. Kroz 25 emisija radio prati sve aktualnosti i događanja u gradu, manifestacije i popratne događaje, čuva, njeguje i promiče hrvatski nacionalni identitet, kulturu i jezik, kulturno obogaćuje zajednicu te promiče civilno društvo i demokratske standarde. Programima za djecu i mlade promovira uspjehe onih na kojima ostaje svijet i promiče ime Vinkovaca.

Uz dva radijska voditelja, popularne Zolju i Sikija, svakodnevni program osvježile su i mlade voditeljice, studentice Ema, Laura i Tena koje svojim zaraznim smijehom i popularnim hitovima u vinkovačke domove unose dozu veselja koja nam je svima u ovim trenutcima i više nego potrebna. Novosti ima i u informativnom programu. Novinarka Tihana iskusno i profesionalno prenosi sve aktualne informacije iz Vinkovaca i okolice. Planiranjem i organizacijom prikupljanja, proizvodnjom i distribucijom informacija, vijesti, dnevnik i ostale emisije informativnog karaktera poprimile su novi oblik zahvaljujući kojemu se naši sugrađani ne moraju brinuti da će biti zakinuti informacijama.

Digitalno doba radija stiglo je i Radio Vinkovce gdje su u tijeku pripreme na uvođenje nove tehnologije pod nazivom DAB+ (digital audio broadcasting). Ova digitalna platforma dolazi iz kompanije „Odašiljači i veze“ (OiV), iz koje su najavili emitiranje i prijam radio programa bez smetnji, povećan izbor programa te dostupnost višestruko većem broju slušatelja. Postojeći FM signal neće se gasiti, ali je prostor sužen jer nema mjesta za nove nakladnike. Digitalni signal novim će nakladnicima omogućiti rad, a postojećima proširenje i osuvremenjivanje sadržaja.

Nijedan rođendan ne može proći bez proslave, pa tako neće ni ovaj. U četvrtak, 5. studenoga, budite uz valove Radija koji popravlja dan, pažljivo slušajte što vam naši voditelji imaju za reći i možda baš vi budete jedan od dobitnika 62 nagrade koje će svim slušateljima biti podijeljene uživo u eteru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno