Spačva ni u šestom odigranom susretu ne zna za pobjedu. Danas su sasvim zasluženo bodove iz Vinkovaca odnijeli rukometaši Bjelovara kojima je ovo prva prvenstvena pobjeda ove sezone. U petom uzastopnom porazu Spačve, Bjelovar je pobijedio 25:29.

U prvih 10 minuta igralo se gol za gol da bi na isteku 10. minute s dvjema kontrama gosti iz Bjelovara otišli na 4:6 i prednost od 2 pogotka držali su do kraja poluvremena kada je bilo 12:14. U nastavku susreta rukometaši Spačve nisu iskoristili 3 obrane solidnog Nikole Ćirovića, koji je večeras skupio 10 obrana, i Bjelovar u 41. minuti odlazi na 5 golova prednosti. Gosti su bili smireniji i održavali prednost od 3,4 pogotka do kraja utakmice za konačnih 25:29.

Spačva je odigrala jako lošu obranu, gosti su lagano dolazili do gola, bolje i brže trčali, što pokazuje i činjenica da je Spačva od konkurenta sa začelja kod kuće primila 29 golova. U napadu, jednostavno, nije bilo ideje, mučili su se Vinkovčani s odličnom 5-1 obranom Bjelovara za koju nisu imali rješenja. Prema svemu pokazanom na terenu, Bjelovar je potpuno zasluženo ostvario svoju prvu pobjedu u sezoni.

Najbolji igrač Bjelovara, Tibor Jurjević, koji je i najbolji strijelac lige zabio je nevjerojatnih 10 golova i vukao svoju ekipu do prve pobjede. „Dobro smo otvorili utakmicu, nakon 10 dana izolacije uspjeli smo se vratiti i danas smo prvenstveno odigrali dobru obranu što nam je pomoglo da zabijemo nekoliko laganih golova. Čestitam svojim igračima na dobroj igri, svi do jednog dali smo sve od sebe”, rekao je najbolji strijelac lige.

Desno krilo Spačve, Marko Buntić, bio je najefikasniji kod Spačve s 8 golova. „Bjelovar nam je očitao pravu rukometnu lekciju u Vinkovcima. Koliko god se trudili i pokušavali, ne ide nas. Nakon ovog poraza koji nismo očekivali, čeka nas teška sezona, izvući se nekako moramo. Nadam se da će ovaj ružan san što prije završiti”, rekao je Marko Buntić.