11 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Kućica Djeda Božićnjaka spremna za malene

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uoči 1. nedjelje Došašća, Advent u Vinkovcima počinje večeras u 20.00 sati prigodnom molitvom uz paljenje prve svijeće ispred spomenika Svetog Trojstva. Vrijeme priprave za Božić, uz sve epidemiološki propisane mjere, najavit će župljani Župe Sv. Ćirila i Metoda sa filijalama Mirkovci i Mala Bosna predvođeni župnikom Anđelkom Cindorijem.

Ove godine, po svemu drugačije, vrijeme u susret nadolazećem najradosnijem kršćanskom blagdanu posvetit ćemo više samima sebi, duhovnom rastu, obiteljskom druženju i šetnjama gradom u kojem neće nedostajati blagdanskog ugođaja. Vinkovci su već osvanuli u božićnom ruhu, još čarobnijem i nadasve bajkovitijem nego proteklih godina. Gradski oci potrudili su se uređenjem središta grada nadomjestiti sadržaje koji su ove godine opravdano izostali zbog pandemije s kojom je trenutno suočen cijeli svijet.



Kućica Djeda Božićnjaka spremna je za mališane. Bit će otvorena svakog dana od 17 do 21 sat. Smještena je u parku ispred muzeja te prigodno ukrašena čeka najmlađe posjetitelje za fotografiranje, pisma i želje Djedu Božićnjaku koje će ubaciti u poštanski sandučić.

Božić nije otkazan, samo su se promijenile okolnosti u kojima ga iščekujemo. Mise zornice tako će većina vjernika od ponedjeljka pratiti putem radija i televizije, blagdanska kupnja će izostati u dosadašnjim razmjerima, a božićno jutro će u užem krugu obitelji, poprimiti istinski smisao koji mu i pripada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno