24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Vinkovačke veslačice spremne su za sutrašnji nastup na Maratonu lađarica

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Posebno atraktivan dio Maratona lađa u Metkoviću svakako je Maraton lađarica. Ove godine ženska utrka veslat će se sutra, 8. kolovoza, a na stazi dugoj 10 kilometara utrkivat će se i Vinkovačke veslačice o čijim smo pripremama za ovo uzbudljivo natjecanje pisali.

Kako je danas kazao Pavo Delija, direktor Maratona lađarica, još uvijek je na maratonu najviše neretvanskih ekipa, ali raste i broj onih s hrvatskoga kontinenta.

To nam je drago. Neka se ova priča širi, neka se lađa vesla i Bosutom i Savom i Dunavom, Jadranskim morem cijelim pa i dalje”, istaknuo je.

Osvrćući se na dob veslačica kazao je kako ove godine sudjeluju tri veslačice od 15 godina kao najmlađe dok dvije najstarije veslačice imaju 65 i 67 godina. A najstarija ekipa upravo je ekipa Vinkovčanki, koje su i jedna od ove godine čak 6 debitantskih ekipa.

Zadovoljstvo mi je što mogu na maratonu pozdraviti vašu vinkovačku ekipu i hvala vam što ste se skupili i došli ovdje u dolinu Neretve. Upravo Vinkovačke veslačice najstarija su ekipa na ovogodišnjem maratonu s prosjekom skoro 50 godina, a preko 540 godina je ukupan zbroj godina svih veslačica. Dakle, to nismo imali nikada i super ste ekipa i želimo vam puno uspjeha na ovogodišnjem maratonu”, kazao je Delija našoj kolegici Marijani Ban Miličić, koja je također u Metkoviću u logistici Vinkovačkih veslačica.

Vinkovačke veslačice, napominje Marijana Ban Miličić, izazvale su veliko zanimanje svojim dolaskom ne samo zbog toga što su najstarija ekipa, nego i zato što je riječ o tek prije par mjeseci osnovanoj udruzi, koja okuplja žene koje su majke, bake, supruge i veslanjem se bave isključivo rekreativno nasuprot nekih ekipa koje su, ne samo mlađe, nego i izvrsno utrenirane. No, svakako, već i sudjelovanje na 10 km dugačkom maratonu koji će 12 članica udruge Vinkovačke veslačice veslati od Metkovića do Opuzena, veliki je uspjeh za ove žene.

Članice udruge Vinkovačke veslačice, doznajemo, nakon jučerašnjeg dolaska u dolinu Neretve i današnjeg isprobavanja novih lađa na smaragdnozelenoj rijeci, spremne su za sutrašnji nastup na 11. Maratonu lađarica u Metkoviću.

Danas su nazočile i svetoj misi za lađarice i lađare u opuzenskoj Crkvi svetog Stjepana prvomučenika gdje su sve ekipe donijele i zastave pod kojima će nastupiti na Maratonu lađa.

Maraton lađarica sutra možete pratiti na Sportskoj TV u prijenosu utrke oko 19 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno