24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Otočanima pobjeda u golijadi, poraz Dilja na domaćem terenu

Više od autora

- vl promo-

Odigrano je treće kolo Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci. Možemo reći kako su igrači odlično namjestili „nišanske sprave” s obzirom na to je u osam utakmica postignuto čak 33 pogotka (4,1 po susretu).

Nogometaši Dilja na svom su terenu ugostili Jedinstvo iz Donjeg Miholjca koji je odnio sva tri boda iz Vinkovaca pobijedivši rezultatom 2:4. Davor Barišić autogolom najavio je tešku utakmicu za Dilj, a gosti su već do 22. minute imali 3:0 zahvaljujući golovima Matije Matokovića i Ivana Barića. Matoković se u 62. minuti ponovno upisuje u listu strijelaca, a počasna dva pogotka za Dilj do kraja utakmice postigli su Marko Terzić i Luka Kalaica.

Čak osam zgoditaka mogli su vidjeti gledatelji u Boboti gdje su snage odmjerili domaći Borac i gostujući Otok. Marko Tucaković s dva gola u prvih 45 minuta donio je ozbiljnu prednost Otočanima, dok je početkom nastavka Stefan Toma smanjio rezultat. U 50. minuti već je 1:3, ovoga puta pogodio je Leon Marković, no domaćin se ne predaje i preko Dražena Čavara ponovno smanjuje zaostatak. Mreže su nakon toga mirovale do 84. minuti kada Čavar izjednačava rezultat, no karakterni Otočani ipak na kraju uzimaju puni plijen pogocima Mateja Vidovića i Jurja Kerića u 88., odnosno, 92. minuti.

Mladost i babogredska Šokadija odigrali su zanimljiv susret u Vođincima. Lovro Pedić sredinom prvog dijela dovodi domaćina u vodstvo, a prednost je do poluvremena anulirao Josip Mišković. Isti igrač početkom nastavka donosi potpuni preokret kojega je potvrdio Viktor Grgić u 64. minuti, a Vođinčani su do kraja samo uspjeli smanjiti na 3:2 preko Dražena Malančuka.

Do sigurne i rutinske pobjede na svom terenu stigla je Slavonija iz Soljana nadigravši županjski Radnički rezultatom 2:0. Za nova tri boda dovoljan je bio po jedan pogodak u svakom poluvremenu. Gostujuću mrežu načeo je u 31. minuti Mahir Omerhodžić, a pobjedu je potvrdio Zvonimir Janjić.

Prvoplasirani Vardarac nastavio je sa serijom pobjeda te se i dalje nalazi na prvom mjestu i jedini imao stopostotan učinak nakon tri odigrana kola. Ovoga puta ostvarena je pobjeda na gostovanju kod Mladosti u Satnici Đakovačkoj. Stipe Vrdoljak u 11. i Stjepan Šimičić u 44. minuti bili su strijelci u prvom dijelu, a Ivan Barišić uspio je ublažiti poraz svoje momčadi u 65. minuti.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvarila je Baranja-Belje koja je s čak 5:0 na svom terenu porazila Radnički iz Meca. Saša Kuburić, Leonard Barić i Kristijan Martinčević pogađali su suparničku mrežu u prvom poluvremenu, a u nastavku su pobjedu potvrdili još jednim golom Martinčević i Matko Kasač.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je Darda na domaćem terenu protiv Zrinskog iz Bošnjaka s 4:0. Dvostruki strijelac bio je Jose Wedley Nascimento Santos, jedan je postigao Patrik Dubravac, a domaćinu je pomogao i autogol Andersona Jahira Serne Garcije.

Jedinu utakmicu bez golova trećeg kola MŽNL Osijek-Vinkovci odigrali su u Štitaru Sloga i Višnjevac.

FOTO: HNS Semafor

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno