23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

PRVI PORAZ Cibaliji u Vukovaru presudili Gonzalez i Andačić

Više od autora

- vl promo-

Nogometaši Cibalije upisali su prvi poraz u ovosezonskom izdanju SuperSport Prve NL. U županijskoj srazu bolji je bio Vukovar 1991 koji je slavio s 2:0 i tako zadržao stopostotni učinak nakon četiri kola.

Prvo poluvrijeme po teškom terenu za igru donijelo je čvrstu utakmicu u kojoj je domaći sastav uglavnom dominirao. Prvu priliku promašio je Vanja Pelko u 5. minuti utakmice, a prve pokušaje nebeskoplavih bilježimo sredinom prvog dijela preko slobodnih udaraca Josipa Pejića. Vukovarci su do kraja prvih 45 minuta nekoliko puta ozbiljnije priprijetili, a opasna je bila i Cibalia kada je polukontru nepreciznim udarcem okončao Marin Kuziminski.

U nastavku je domaćin još više zagospodario sredinom terena, a nadmoć su pretvorili u vodstvo u 59. minuti. Cibalia je pokušala kroz dodavanja izaći iz presinga, a pogrešku obrane iskoristio je brzonogi Robin Gonzalez koji je izašao pred vratara i mirno od suprotne stative pogodio za početno vodstvo. Vinkovačni su mogli izjednačiti rezultat vrlo brzo. Ivan Lozić prošao je po strani i vratio povratnu loptu za Matu Bajića koji se ne snalazi najbolje. Vukovar je svoja tri boda potvrdio u 80. minuti odličnim odmjerenim udarcem Matea Andačića s vrha kaznenog prostora.

Cibalia je tako nakon četiri kola na petom mjestu sa sedam osvojenih bodova, a u idućem kolu u subotu će u Vinkovcima gostovati Orijent. Vukovar je upisao sve četiri pobjede uz gol razliku 7:0 i u idućem ispitu snage će u Zagrebu odmjeriti s drugoplasiranom Dubravom Tim Kabel.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno