12 C
Vinkovci
Utorak, 24. rujna 2024.

HDZ o uhićenju Josipa Šarića: USKOK, DORH i policija rade neometano

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

O današnjem uhićenju Josipa Šarića, donedavno HDZ-ovog saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Otoka, na svojoj Facebook stranici očitovala se Hrvatska demokratska zajednica.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Današnja akcija USKOK-a još je jedan pokazatelj da nadležne institucije u ovom mandatu slobodno i neovisno rade svoj posao. Borba protiv korupcije stalna je i kontinuirana, u njoj nema nedodirljivih – za razliku od postupanja nekih prijašnjih vlada RH.  USKOK, DORH i policija rade neometano i želimo da u potpunosti rasvijetle ovaj slučaj.

Stoga u potpunosti odbacujemo neutemeljene teze o „curenju informacija“, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i imputirati vladajućoj opciji.

Zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti podsjećamo i na činjenicu da Josip Šarić nije imao “izvorni” mandat u Saboru, već je dužnost obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika. Ostavku je sam podnio na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Slijedom informacija o provedenim radnjama, Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije donio je Prijedlog Odluke da se prema članu Josipu Šariću postupi sukladno članku 20. Statuta HDZ-a. Prijedlog je dostavljen Časnom sudu ŽO HDZ.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno