18 C
Vinkovci
Petak, 27. rujna 2024.

Radionice za mentalno zdravlje djece svake subote u knjižnici

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Ciklus radionica koje se odnose na mentalno zdravlje djece u organizaciji Društva psihologa Vukovarsko-srijemske županije održavat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci subotom od 11 do 12 sati, a trajat će do prosinca.

Radionice namijenjene djeci u dobi od 8 do 11 godina velikim dijelom posvetit će se anksioznosti, odnosno kako ju prepoznati i na koji način si pomoći. Vodit će ih predsjednica Društva, dipl. psiholog kognitivno bihevioralnog usmjerenja Katarina Andrić.

„U radionice su uključene još dvije kolegice koje su se usmjerile na učenike u srednjim školama kojima će nešto općenitije govoriti o mentalnom zdravlju, dok sam se ja osvrnula na učenike u osnovnoj školi kojima ću uglavnom govoriti o anksioznosti”, objašnjava Andrić.

Današnja djeca doživljavaju sve veću razinu stresa, stoga se radionice provode s ciljem pomoći djeci kako bi se lakše nosili s njim te roditeljima u pronalasku korisnih alata za suočavanje s takvim tegobama.

„Dio radionice bit će edukativnog tipa, učenje o pojmu anksioznosti, što su brige te što je stres, ali veći dio će biti učenje djece različitim alatima i pronalazak rješenja za problem stresa te prepoznavanje takve situacije”, govori.

Najčešći uzroci za ovo stanje su socijalni odnosi, škola, savladavanje gradiva te najčešće pismene i usmene provjere, ali za neku djecu i obiteljski odnosi i svakodnevne situacije. U razredu od 25 djece, prema riječima psihologinje, svako 5. dijete ima teškoće vezane uz mentalno zdravlje stoga će ove radionice doprinijeti u ozbiljnijem shvaćanju sve češćeg problema kod djece.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno