32 C
Vinkovci
Petak, 27. rujna 2024.

Petar Šimić iz Sabora: Na nekretninu u kojoj živite NEĆETE plaćati porez

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon što je ministar financija Marko Primorac početkom tjedna predstavio novi krug porezne reforme, nedavno prisegnuli zastupnik iz Vinkovaca Petar Šimić u Hrvatskom saboru na tu je temu održao izlaganje. U ime kluba zastupnika HDZ govorio je o transformaciji postojećeg poreza na kuće za odmor u porez na nekretnine.

Naime, od 1. siječnja 2025. građani Republike Hrvatske imat će jedinstveni porez na nekretnine koji će biti prije svega socijalno pravedan i društveno prihvatljiv.

Kako kaže Šimić, moramo znati kako na nekretninu u kojoj živimo – kuću ili stan, NEĆEMO plaćati porez na nekretnine.

„Porez na nekretnine će plaćati svi oni koji imaju 2,3,5 ili više nekretnina. Sav prihod od poreza na nekretnine ide jedinicama lokalne samouprave – općinama i gradovima za brži gospodarski razvoj. Porez na nekretnine neće se plaćati za nekretnine koje služe poljoprivredi, obavljanju proizvodne i neproizvodne djelatnosti, domovi za starije i nemoćne osobe, studentski centri, đački domovi te vjerski objekti”, iz Sabora je poručio Petar Šimić.

Podsjetio je i kako je porezna reforma dio demografske politike usmjerene na rješavanje i stambenog pitanja mladih obitelji.

Foto: Petar Šimić/Facebook

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno