13 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Paraatletski miting Vinkovci 2024: Ivana Purkić zlatna, srebro za Božicu Osvald

Više od autora

- vl promo-

U sklopu 5. kola Hrvatske paraatletske lige 2024., u nedjelju je održan Paraatletski miting Vinkovci 2024. Niti jaka kiša nije spriječila prisutne natjecatelje, a na mitingu su postavljena čak četiri nova državna rekorda.

Boje Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci na mitingu je branilo 12 paraatletičarki i paraatletičarka, a osvojili su jedno zlato i srebro te dvije brončane medalje.

Zlatna je bila Ivana Purkić, i to u bacanju diska seniorki s hicem od 27,10 metara.

FOTO: Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci

Prvo srebrno odličje donijela je Božica Osvlad koja je s rezultatom od 6,46 metara bila druga u disku za seniorke.

Danijela Glavaš ovoga je puta kuglu u kategoriji seniorki bacila 5,16 metara, a to je bilo dovoljno za treće mjesto i broncu u poretku. Isti sjaj odličja pripao je i Mateju Bikiću, koji je u disciplini juniorske kugle bacio hitac od 7,72 metara.

Karlo Brebrić u juniorskoj kugli nastup je završio na osmom mjestu s rezultatom 5,24, a u istoj disciplini deveti je bio Josip Zetović s 4,89 metara. U juniorskoj kugli sudjelovao je i Nikola Bošnjak bacivši hitac od 3,98 metara što ga je pozicioniralo na 11. poziciju.

Što se tiče seniorske kugle, Marin Lozić bio je šesti (5,09), a Tomislav Teri 11. u poretku (5,32).

Na vinkovačkom mitingu izvan konkurencije završili su Kristijan Pernar (čunj, 14,90), Martina Đukić (kugla, 3,08) i Alen Ferbežar (4,93).

FOTO: Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-


Posljednje objavljeno