28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

A1 hakirao maloljetni Slavonac?

Više od autora

- vl promo-

Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Ravnateljstvo policije priopćilo je kako je utvrđen mogući počinitelj kaznenih djela na štetu A1 Hrvatska. Riječ je o maloljetnoj osobi, zbog čega policija “iz razloga zaštite privatnosti nije u mogućnost iznositi više podataka”, prenosi Glas Slavonije.

“Možemo potvrditi da policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije od trenutka prijave hakerskog napada intenzivno poduzimaju radnje iz nadležnosti policije s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenih djela ‘oštećenje računalnih podataka‘ i ‘iznude u pokušaju” na štetu TD A1 Hrvatska”, stoji u policijskom priopćenju uz činjenicu kako su jučer policijski službenici Službe kibernetičke sigurnosti, u suradnji s PU brodsko-posavskom, pretražili dom, korisničke račune i pokretne stvari, odnosno računalo i pametni telefon osobe za koju se sumnja da je hakirao A1.

Naime, A1 Hrvatska prije nekoliko dana objavio je kako je meta hakerskog napada čime su, kako su izvijestili, ugroženi osobni podaci oko sto tisuća njihovih korisnika. Iako se u medijima dignula prašina najviše oko podataka kreditnih kartica, iz A1 su javili kako su ugroženi samo podaci o imenu i prezimenu, telefonskom broju, adresi i OIB-u.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno