U Središnjem prostoru Stalnog etnološkog postava Gradskog muzeja Vinkovci večeras je koncert održao vinkovačkoj publici već dobro poznat ansambl “Acoustic Project”.
Ansambl je nastupio u sastavu: Dani Bošnjak flauta, Branko Mihanović oboa, Nikola Fabijanić saksofon, Mario Čopor klavir, Stanislav Muškinja udaraljke, Marco Graziani violina, Val Bakrač violina, Aleksandar Jakopanec viola, Petar Kovačić violončelo i Dubravko Palanović kontrabas.
Za večerašnji nastup priredili su sljedeći program: Dubravko Palanović: Drmeš, Nokturno, Stari tanci / Srdjan Berdović: Izbor iz suite Delmatike: Izvor, Četri lita i četri zime / Dubravko Palanović: U očima led i sjaj, Divlji tanac, Tvoji snovi, Kamene zvijezde.
Bilo je to vinkovačko predstavljanje projekta Folkolorna fuzija. Projekt je to stvaranja glazbenog programa inspiriranog bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima, a cilj nije jednostavno aranžirati narodne plesove i napjeve već stvoriti novu glazbenu materiju koja istovremeno ocrtava korijene kao i suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo.
Projekt je sastavljen od novih skladbi inspiriranih hrvatskim folklorom. U izvođačkom smislu nositelj projekta je ansambl „Acoustic Project“, koji je svojim dosadašnjim djelovanjem na području spajanja izvođačkih tradicija klasične glazbe sa jazzom, tangom, rockom, orijentalnom glazbom…, zauzeo vodeću poziciju na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Večerašnji koncert održan je u okviru 26. sezone Vinkovačke glazbene scene koju organizira Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, a realiziran je u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci.