Akcija suzbijanja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga

913

Dana 19./20. lipnja 2021. godine, u vremenskom intervalu od 07,00 do 07,00 sati provodit će se preventivno – represivna akcija u prometu na cestama usmjerena na suzbijanje prekršaja – vožnja pod utjecajem alkohola i pod utjecajem opojnih droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Aktivnost je planirana u sklopu ROADPOL-A (Europske mreže prometne policije) na području Europske Unije u isto vrijeme.

Pozivaju se građani da navedu na kojim lokacijama bi željeli da se vrši alkotestiranje i testiranje na droge. Prijedlozi građana o poštivanju prometnih propisa te da prijedlog pojedinca može doprinijeti povećanju razine sigurnosti u prometu svih sudionika je vrsta javno-privatnog partnerstva, u kojem stručne službe donose konačnu odluku te istovremeno pokazuju otvorenost za suradnju s građanima i uvažavaju njihove prijedloge.Konačni cilj ovakvih akcija više je preventivnog nego represivnog karaktera, jer najavom akcije, kroz različite medije, želi se postići da ljudi što manje voze pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava.

Prijedloge svojih lokacija građani trebaju uputiti na adresu elektroničke pošte Policijske uprave vukovarsko-srijemske vukovarsko-srijemska@policija.hr do 15. lipnja 2021.