Humanitarna akcija „Uzmite slatki zalogajčić za Tinov prvi koračić” danas se održava ispred župe sv. Euzebija i Poliona i traje od početka jutarnje mise u 9 sati pa nadalje.

Malenom Tinu Brankoviću, rođenom 15. listopada 2020., dijagnosticirana je artrogripoza, rijetka bolest koja se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića.

Pod pokroviteljstvom župe sv. Euzebija i Poliona, građani mogu sudjelovati kupnjom slastica po principu jedan kolač jedna donacija, svatko prema svojim mogućnostima. Štand je osigurao Grad Vinkovci, dok su kolače napravili i prodaju slastičari iz tvrtke 7Stars koja će sav prihod od današnje prodaje pokloniti roditeljima malenog heroja za njegovo daljnje liječenje u inozemstvu. Zasad je skupljeno 170.000 kuna, a za potrebe višegodišnjeg liječenja potrebno je oko 750.000. Samo troškovi ortoza, koje će Tin morati nositi sve do kraja puberteta, odnosno sve dok se bude razvijao i rastao, iznose 75.000 kuna godišnje.

„Obavili smo sve pretrage potrebne za daljnje liječenje i željno iščekujemo 30. lipanj i odlazak u specijaliziranu kliniku u Aschau u kojoj je dosad izliječeno oko 500 osoba s istom dijagnozom. Zasad ne znamo koliko će trajati liječenje, artrogripoza je bolest koja dolazi u raznim oblicima, a našem je Tinu ona zahvatila stopala, koljena, ruke i šake”, rekla je Vita Branković, Tinova majka.

Uz pomoć fizikalnih terapija i svakodnevnog vježbanja, Tin sada može, otežano ali samostalno, staviti hranu u usta što njegove roditelje ispunjava velikim veseljem i nadom. „Napredak je svakim danom sve vidljiviji. Tin trenutno, uz našu ili liječničku pomoć, može jedno koljeno savinuti do 90, a drugo do 45 stupnjeva. Cilj nam je ostvariti pokretljivost oba koljena do minimalno 90 stupnjeva, što je preduvjet za sjedenje, ustajanje i na samom kraju i hodanje”, dodala je.

Vita i Josip Branković, roditelji malenog heroja, zahvalili su se svima koji su ih dosad podržali, donirali i pružili podršku.

Ukoliko danas niste u mogućnosti doći do središnjeg parka i podržati akciju, svoje priloge možete uplatiti na donacijske račune otvorene na Tinovo ime.

Donacijski kunski račun otvoren je u PBZ-u.

Vlasnik računa:

Tin Branković

Privredna banka Zagreb d.d.

HR4123400093235109832

SWIFT/BIC: PBZGHR2X

Opis plaćanja: Donacija za Tina

I donacijski devizni račun otvoren je u PBZ-u.

Vlasnik računa:

Tin Branković

A. MIHANOVIĆA 3, 32100 VINKOVCI, HRVATSKA

Privredna banka Zagreb d.d.

HR2323400093235109865

Opis plaćanja: Donacija za Tina Brankovića

SWIFT: PBZGHR2X