10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Akcije dragovoljnog darivanja krvi u rujnu

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira akcije dragovoljnog darivanja krvi po sljedećem rasporedu:

  • Četvrtak, 2. rujna, od 9 do 15 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
  • Ponedjeljak, 13. rujna, od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci
  • Ponedjeljak, 13. rujna, od 15 do 18 sati u prostorijama Doma kulture Nuštar
  • Ponedjeljak, 20. rujna, od 9 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci

Prijave za termin darivanja krvi vrše se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523. Svakih 15 minuta će biti planirane po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

Zbog striktnog poštivanja epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.


Upute:

  • osobe koje su se cijepile cjepivima Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen i Sputnik V mogu pristupiti akciji darivanja krvi nakon 48 sati ukoliko nisu razvile nikakve nuspojave, dok u slučaju nuspojava (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina) mogu pristupiti akciji 7 dana nakon prestanka simptoma

  • osobe koje su se cijepile cjepivom Sinopharm i Sinovac ili ne znaju kojim su cjepivom cijepljene odgađaju se na 14 dana
  • na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su putovale izvan Republike Hrvatske (računajući od datuma povratka u Hrvatsku)
  • na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19 (računajući razdoblje od prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije).
  • na razdoblje od 14 dana odgađaju se osobe koje su bile u kontaktu s osobama zaraženim sa SARS-CoV-2 (računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno