Portal Automobili.hr objavio je kratak podsjetnik svima koji nisu sigurni koje sve dokumente moraju imati uz sebe u vozilu ukoliko ih to zatraži policijski službenik. Kako biste izbjegli kaznu, uz sebe morate imati vozačku i prometnu dozvolu, potvrdu o osiguranju vozila i Europsko izvješće o nesreći.

Ukoliko vam se zna dogoditi da vozite bez vozačke dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole ili je pak ne pokažete na zahtjev policijskog službenika, iz džepa bi vam moglo nestati 300 kuna. Nadalje, ukoliko ne predočite policu osiguranja vozila prijeti vam kazna od 300 do 1.000 kuna.Većina ljudi često zaboravlja da za ostavljanje prometne dozvole u vozilu također može biti razlog za kaznu. Propisana kazna za taj prekršaj iznosi također 300 HRK. Od 300 do 1.000 kuna kazne dobit će i vozač vozila koji na zahtjev ovlaštene službene osobe ne predoči Europsko izvješće o nesreći (Zakon o obveznim osiguranjima u prometu čl. 66. st. 2.), a potencijalna kazna vozačima prijeti i ako se od vozača zatraži Potvrda eko testa, a nema je, prenosi Večernji list.

No slične zahtjeve, ali i drugačije kazne imaju i u drugim europskim državama, tako da po tom pitanju Hrvatska nije izuzetak.