S obzirom na događaje i informacije oko širenja koronavirusa u Hrvatskoj, Hrvatski nogometni klub Cibalia je prestala sa svim organiziranim aktivnostima 16. ožujka 2020 godine. Odluka je donijeta na preporuku liječničke službe HNK Cibalia, te preporuke viših instanci, Nacionalnog stožera civilne zaštite i civilnog stožera Vukovarsko-srijemske županije.

“Igrači prve ekipe treniraju  po individualnom programu, uz preporuku samoizolacije, radi sprječavanja potencijalnih kontakata sa zaraženim osobama, dok su za polaznike Škole nogometa, njih tristotinjak organizirani online treninzi.”, rekla je Dea Lasić. izvršna direktorica kluba poručivši kako moramo svi biti svjesni i kad se situacija ustabili da će morati proći još neko vrijeme da bi se moglo krenuti ili barem postepeno krenuti sa nekim normalnim aktivnostima.

“Za sada škola nogometa HNK Cibalije provodi aktivnosti kroz ON-LINE treninge. Treneri po uzrasnim kategorijama snimaju im i šalju video materijale i programe treninga. U svakodnevnoj su komunikaciji s polaznicima nogometne škole koji im šalju povratne informacije o odrađenom treningu, kao i eventualne probleme u izvedbi istih pa zajedno radimo na korekciji kako treninga tako i pojedinačnih vježbi. Naravno, sve sve ovo se provodi uz znanje roditelja i u njihovim domovima.”, rekao nam je Goran Meštrović, voditelj škole te se u ime nogometne škole ovom prilikom zahvaljuje svima koji se brinu o njenoj sigurnosti.

“I Hrvatski nogometni savez organizirao je projekt #vježbajdoma tijekom kojeg će na dnevnoj bazi objavljivati video s individualnim treningom koji mladi nogometaši mogu izvesti kod kuće, bez dodatnih sprava i pomagala. Na ovaj način se nastoji prebroditi vrijeme do ponovnog početka treniranja te pomoći polaznicima Škole nogometa da ostanu u formi.”, kazao nam je Meštrović, te smatra da je zabrana rada u ovoj situaciji vrlo odgovoran potez, jer rad u ovakvim uvjetima i okolnostima tako i tako nema smisla niti koristi. Danas u nogometnoj školi HNK Cibalia trenira nekoliko stotina djece iz Vinkovaca, kao i iz Slavonije i Baranje. Kada je riječ o odazivu u školu nogometa više je nego zadovoljan.

“Jako sam zadovoljan i odazivom djece, a posebno njihovom reakcijom. Mogu reći da smo postigli onaj osnovni cilj. Želimo da su oni veseli, da se igraju i zabave, da vidimo radost na njihovim licima. Osim toga, svakim se novim okupljanjem i treningom stvara i razvija privrženost klubu, a djeca i njihovi roditelji postaju dio naše klupske stvarnosti.”, rekao nam je Meštrović. “Djeca koja pohađaju našu školu natječu se u nekoliko uzrasnih kategorija od početnika pa sve do juniora, ali na žalost do sada su odgrali samo nekoliko kola u kojima su polučili dobre rezultate.

Pionirska i kadetska momčad natječu se u 1.HNL, a tu je i juniorska momčad kojoj je cilj da ove sezone izbori plasman u najviši rang natjecanja.”, rekao je Meštrović dodavši kako se nada da će ova novonastala situacija sa koronavirusom što prije primiriti i da će se natjecanja nastaviti, ali i o tome odlučuje Stožer civilne zaštite te je poslao igračima i najvažniju poruku u vrijeme ove epidemije koronavirusa – ostanite doma!