16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

AM decoration: ljubav prema dekoru prerasla u profesiju

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Ova mlada poduzetnica oduvijek je bila velika ljubiteljica cvijeća i ukrasa, ali ipak nikada nije slutila da će se jednog dana dekoracijom i baviti.

Vinkovčanka, 24-godišnja Anđela Matijević, prije godinu dana u svom je rodnom gradu osmislila AM decoration – uslugu dekoracije za sve vrste proslava koja je u kratkom vremenu naišla na veliko zanimanje naših sugrađana. Kako kaže, samu sebe karakterizira vizualnom osobom koja voli organizaciju i upravo to je bio prvi korak prema upuštanju u poduzetničke vode.

Završila je Ekonomsku školu Ivana Domca nakon čega je svoje školovanje nastavila na VERN-u, a trenutno je peta godina smjera Poduzetnički menadžment. To što je pri kraju akademskog školovanja dozvoljava joj većinu slobodnog vremena provoditi u Vinkovcima i posvetiti se poslu koji voli i u kojemu beskrajno uživa.


Stariji brat Filip, poznati vinkovački pjevač, prije dvije godine najavio je svojim najbližima vjenčanje, koje se spletom okolnosti pretvorilo u prvi Anđelin projekt. Sva dekoracija nosila je njen potpis, a uspješnost prvog događaja pokazala joj je put prema novim pothvatima.

Trenutno organizira, odnosno uređuje prostore za sve vrste proslava – od rođendana, krštenja, svatova, djevojačkih večeri pa do „američkog tipa” dobrodošlice djeteta i majke iz bolnice. „Nikako se ne bih htjela ograditi na samo dosad odrađeno i gotovo uvijek pristajem na nove izazove i želje klijenata, naravno ako je to u mojoj mogućnosti”, rekla je Anđela dodavši kako put do uspjeha nije nimalo lagan te zahtjeva puno vjere i preuzimanja rizika.

Na dodatnom vjetru u leđa zahvaljuje i svojoj obitelji i prijateljima, a s osmijehom se sjeća prvih poslovnih koraka. „Na početku sam u glavi imala mali milijun pitanja. Hoće li se ljudima svidjeti krajnji proizvod i hoću li sve stići na vrijeme samo je dio briga koje su mi stvarale stres, ali nekako se uvijek sve na kraju dobro odigralo”, sjeća se mlada poduzetnica. Svoje znanje stalno nadograđuje, a ponosna je vlasnica certifikata o položenom tečaju Izrade balon dekoracija – master.

Planovi za budućnost su joj veliki, ali, kako ističe, ne želi još iznositi nikakve detalje jer joj nepredvidivost pandemije otežava poslovanje pa ne može sa sigurnošću reći što je čeka u skorijem vremenu. „Vidjet ćemo što me sve čeka. Kao i svaki drugi posao i ovaj moj ima dobrih i loših strana, ali kada vidim sretna lica i zadovoljstvo odraslih, posebice djece, to me ispuni svom potrebnom voljom za rad”, otkrila je Anđela glavni poticaj rekavši kako se u budućnosti svakako vidi u ovom poslu, a jedva čeka vidjeti gdje će ju sve odvesti i koje će još izazove morati pobijediti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno