Covid-19 je na nekim plivačkim natjecateljima PK “Cibalae” Vinkovci ostavio trag i žal što nema natjecanja, pa su se i na zasluženom odmoru odlučili na plivački maraton.
Tako je i Ana Marija Kovač svakodnevno trenirala za Otvoreno PH, koje je na kraju otkazano i odgođeno do daljnjeg, otišla na ljetovanje i isplivala 48. Plivački maraton Preko-Zadar te je jedina paraplivačica koja je isplivala 48. maraton Preko-Zadar.
Ukupno je zauzela 60. mjesto od 114 plivača i 9. u kategoriji djevojčica do 15 godina, a maraton je isplivala u vremenu 1:36.04.
Emotivni zagrljaj koji je izazvao gromoglasan pljesak sudionika izazvala je klupska prijateljica, trenerica u Plivačkom klubu Zadar Danijela Kurtin.
Iz Plivačkog kluba “Cibalae” Vinkovci posebno se zahvaljuju Ivanu Totu iz mjesta Preko s otoka Ugljena koji je bio Ana Marijin pratititelj.
Upućuju i čestitke svojoj plivačici, trenerici Danijeli i klubu Zadar na organizaciji, kao i roditeljima Sanji i Stipi koji su uspjeli organizirati logistiku i ispuniti Ana Mariji želju da sudjeluje na maratonu.