4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Ante Zadro najbolji u okretanju vodilice

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U Našicama je proteklog vikenda održana manifestacija posvećena promociji šumarstva i šumarske struke, ali i malog poduzetništva, obrtništva i OPG-ova, a ujedno i brojnih udruga – 22. festival Dani slavonske šume. Bogat program obilježilo je i natjecanje profesionalnih sjekača u šumarskim disciplinama iz podružnica Vinkovci, Osijek, Nova Gradiška, Požega, Slatina i Našice.

„Dani Slavonske šume” tradicionalni je festival koji u Našice privlači brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske pa i šire. Organizatori svake godine pripremaju brojna zanimljiva festivalska događanja, a najzanimljivije i najdinamičnije bilo je na natjecanju šumskih radnika, profesionalnih sjekača.

Foto: Radio Našice

Sudjelovali su zaposlenici šest slavonskih uprava šuma – Nove Gradiške, Požege, Vinkovaca, Osijeka, Slatine i Našica. Šumari su se natjecali u okretanju vodilice, obaranju stabla motornom pilom i obaranju stabla sjekirom, dok je za građane organizirano prerezivanje dvoručnom pilom.U disciplini okretanje vodilice najbrži je bio Ante Zadro (UŠ Vinkovci), drugi Mihael Dobenko (UŠ Nova Gradiška), a treći Đuro Korman (UŠ Požega).

Podsjetimo kako je Ante Zadro postao državni prvak u ovoj disciplini 2019. godine te je hrvatsku reprezentaciju predstavljao na Svjetskom prvenstvu godinu poslije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno