Foto: PU vukovarsko-srijemska

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske, održano je natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 1. memorijal Šimo Đamić. Natjecanje je provedeno s posvetom i sjećanjem na legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, Šimu Đamića.

Na natjecanju su sudjelovala 42 natjecatelja, od kojih 40 policajaca i 2 policajke. Prošli su razne discipline i zahtjevne kvalifikacije poput veslanja kanuom, gađanja iz kratkog naoružanja i jurišne puške, testiranja – provjera znanja iz domene policijskog posla i drugo. Stazu dugačku 25 km, sa startom na Sovskom jezeru, preko obronaka Dilja, do cilja u Tomici, prošli su neprekidnim kretanjem uz kompas i zemljovid, trčanjem ili hodanjem, noseći opremu i pušku, izvršavajući složene zadaće, kao što su alpinizam, orijentacija u prostoru, prelazak mreže pod zaštitnom opremom, bacanje dimne bombe te prelazak vodene prepreke.

Ministarstvo unutarnjih poslova tako je po prvi puta dobilo najspremniju pripadnicu policajku i najspremnijeg pripadnika policajca, a na natjecanju je sudjelovao i policijski službenik Interventne jedinice policije Nuštar, Antonio Rončević koji je osvojio 9. mjesto. Važno je spomenuti i kako se na prošlogodišnjem natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Memorijal bojnik Davor Jović- Prvi za Hrvatsku 2018 Antonio Rončević natjecao kao pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova te je zauzeo 33. mjesto.