22 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Antonio Šarić: Trebalo je ponajprije poraditi na ozbiljnosti

Više od autora

- vl promo-


Ženski rukometni klub uspio je na kraju izboriti ostanak u 2. HRL Sjever, iako to u prvom dijelu sezone nije tako izgledalo.

Upisano je nekoliko vrlo visokih poraza, no ekipu je u red uspio dovesti trener Antonio Šarić. Pod njegovim vodstvom vinkovačke rukometašice su izgledale ozbiljnije, čvršće i kompaktnije što se na kraju pokazalo kao uspješna formula.

„Kada se kretalo trebalo je najprije povećati ozbiljnost, na treninzima, i masovnost, tako da smo u tom dijelu uspjeli. Pobijedili smo utakmice koje su bile važne za ostanak, čak i posljednju utakmicu u Pitomači da smo trebali dobiti vjerujem da bismo pobijedili. Možemo reći da smo uhvatili nekakvu rutinu pobjeđivanja što nisu imali od početka sezone”, rekao je Šarić.

U Pitomači su Vinkovčanke do 40. minute vodile s jedan razlike, ali s obzirom na to da im je rezultat u Bjelovaru išao na ruku do kraja ogleda su priliku dobile igračice koje nisu konkurirale tijekom sezone.

„Nismo puno mijenjali. Promjene su bile u tom dijelu da moraju biti na treningu, inače neće ići na utakmicu, i mijenjali smo u segmentu organizacije da svaka igračica koja ne može doći na trening meni osobno javi zašto ne može dolaziti. Osim toga, radili smo dosta na obrani što je bila prva stavka što smo ih mogli naučiti u tom kratkom periodu od moga dolaska jer nije taj rezultat došao sa mnom, s njima se i prije nešto radilo, ali sam poradio na agresivnosti obrane koju smo promijenili iz 6-0 u 3-2-1 ili u 5-1 i probali smo igrati što više na kontre i polukontre što znaju igrati”, ističe trener ŽRK Vinkovci.

Dodaje kako je primaran cilj raditi s djevojkama koje imaju 17 do 18 godina. Pokušava od njih napraviti jednu mušku ekipu koja će igrati čvrstu obranu i na kontre, a igračice su dobro reagirale i prihvatile su ideju svoga trenera. Smatra kako je kvaliteta rukometa u Hrvatskoj pala u posljednje dvije godine i kod muškaraca i žena.

Početak priprema je zakazan za 20. srpnja, a do tada će se odraditi individualni treninzi.

Očekivanja od nove sezone su velika.

„Uopće ne sumnjam u to kako ćemo biti u prvih pet ekipa sljedeće sezone s istim igračkim kadrom”, navodi Šarić.

Rukometašica koja je najviše odskakala je Barbara Trbojević koja je završila kao peti strijelac lige, a osim u napadačkom dijelu igre, sjajna je bila i u segmentu obrane, stoga nije ni čudo kako se prometnula u prvu kariku vinkovačkog sastava.

„Krenuli smo s radom, malo ćemo oformiti školu rukometa kluba koja je zapuštena, pa onda ne bismo morali ovisiti o nekim starijim igračicama. Oformio se jedan dio djece od 20-ak curica što do sada nikad nije bilo u mlađim kategorijama. S njima ćemo sigurno otići na pokoji turnir, a pripreme su nam još daleko. Plan je da odigramo nekih 5-8 prijateljskih utakmica ili da odemo na turnir gdje ćemo vidjeti kakvi smo i što sve možemo”, rekao je za kraj trener Ženskog rukometnog klub Vinkovci.

Svi koji su zainteresirani da se priključe školi rukometa mogu se javiti putem Facebook stranice kluba ili na broj 097/795-1748 (trener Antonio Šarić).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno