Kao na razglednici iz 1912. izgledat će konačno pročelje vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića s koje je ovih dana u tijeku skidanje skele, a prema riječima ravnateljice Ivane Biljan, u skladu s prolongiranim rokom završetka 15. travnja.

„Malo se odužilo, no zadovoljni smo s obzirom na to da će do kraja tjedna pročelje zgrade biti u potpunosti završeno ako nas posluže vremenske prilike,” najavljuje ravnateljica.

Radovi vrijedni gotovo 3 milijuna kuna povjereni su vukovarskoj tvrtki Planum, a ugrađeno je 44 nova drvena prozora po mjeri te su restaurirana ulazna vrata jer je riječ o zaštićenom spomeniku kulture. Boja fasade ostala je ista, a sav je posao odrađen uz konzervatorski nadzor. Realizaciju potpisuju osnivač Vukovarsko-srijemska županija uz sufinanciranje Grada Vinkovaca.

Posljednje uređenje pročelja odrađeno je prije gotovo četvrt stoljeća, a aktualna obnova je uslijedila nakon što su prije dvije godine požarom zahvaćena dva prozora oštetivši k tome i dio fasade.

Gotovo dvo i pol stoljetna arhitektonska ljepotica u samom središtu grada ovog je proljeća zasjala novim sjajem kako na radost trenutnih i budućih gimnazijalaca, tako i svih šetača najužeg središta Vinkovaca.