33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Babina Greda: Osnovna škola nositelj projekta vrijednog 875 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije donijelo je odluku o financiranju projekta „Mogućnosti pametnog sela“ u vrijednosti 875.830,76 kuna čiji je nositelj Osnovna škola „Mijat Stojanović“ iz Babine Grede.

Kako je objavljeno na web stranici škole, projekt je financiran  sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora u  iznosu od 100% u okviru Poziva

„Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja“, a provodit će se u trajanju od 12 mjeseci.

Cilj projekta „Mogućnosti pametnog sela“ je osnaživanje ljudskih potencijala  odgojno-obrazovnih djelatnika u OŠ „Mijat Stojanović“ s ciljem poticanja i promicanja razvoja, usavršavanja vještina i kompetencija podučavanja u STEM području te aktivnom građanstvu u suradnji s mentorskom školom Brundalen elementary school iz Kraljevine Norveške.

Kroz projekt će se popularizirati STEM usmjeren  na učenike primjenom inovativnih metoda pristupa i aktivnosti kroz revidirana tri kurikuluma izvannastavnih aktivnosti: Klub mladih tehničara, Klub mladih znanstvenika  i Volonterski klub.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno