4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Baka Ana Banović proslavila 100. rođendan

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Stoti rođendan danas je proslavila baka Ana Banović. Iza nje je 20 godina u Nijemcima i 80 u Vinkovcima. Od prije dvije godine ne može se kretati bez kolica, malo slabije čuje, ali dobro vidi i čita bez naočala, pa i danas redovito čita Glas koncila i nezaobilazni Vinkovački list.

Zbog slavlja bake Ane danas je bilo iznimno veselo u Obiteljskom domu Sunce. Prvi put u ovoj ustanovi slavio se stoti rođendan, a proslavila ga je korisnica koja je u ustanovu došla prije dvije godine, istaknuo je vlasnik Mirko Mecić kazavši kako su svi u Suncu vole baku Anu, a vjeruju kako su i ona i njezina obitelj zadovoljni sa skrbi koju ima.

A uz obitelj, djelatnike i korisnike doma, baka Aninu proslavu uveličala su i djeca Dječjeg vrtića Stribor, koji su često u domu i druže se s korisnicima, te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Baka Ana ima troje djece, kćer i dva sina, četvero unučadi i šestero praunučadi. Bila je domaćica posvećena odgoju djece i uobičajenim kućanskim poslovima. Prvu tabletu, kaže, popila je u 85-oj godini, a njezin recept za dugovječan život vrijedi poslušati.

„Zdravu hranu jesti, mir u obitelji, sa svakim dobro, nikom zlo ne željeti, pomagati tko nema jer se to sve vraća. Što posudite to vam se vrati”, kazala je baka Ana.„Idu godine, idu godine i evo, došla je mama i do stote. Sluh je malo oslabio, ali čita bez naočala. Ima tu i puno lijekova, ali dobro je”, istaknuo je Krešimir Banović kazavši kako je baka Ana dobra majka kojoj je obitelj uvijek bila na prvom mjestu, a takva je i kao baka i prabaka.

Sve najljepše za rođendan baki Ani uz prigodne darove zaželjeli su i župan Damir Dekanić i gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Došli smo poželjeti sretan rođendan i unijeti malo veselja u uobičajene dane kakvi su u domovima, a ovdje vidimo i vrlo kvalitetan smještaj i ljubazno osoblje. Malo smo popričali sa slavljenicom o životu u Nijemcima, životu u Vinkovcima, mužu koji je umro odavno, unucima, praunucima… Jedno lijepo i ugodno iskustvo i dogovorili smo da se vidimo sljedeće godine za 101. rođendan, ponovno ovdje, istaknuo je župan Dekanić.

„Imati stanovnicu od stotinu godina i to ovakvu kao što je baka Ana, koja još uvijek čita, koja prati društvena zbivanja unutar grada, pa me malo i pohvalila, na što moram biti ponosan, u svakom slučaju je baš lijepo. Sretan joj rođendan, ovaj prekrasni jubilej od 100 godina. Ima prekrasnu djecu, ima unuke, praunuke. Ima jedno veliko bogatstvo, svoju obitelj, i na tome joj čestitam i želim da ih još puno puta ovako okupi i uživa s njima”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno