6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Belgijski Marokanci angažirani za režiju četvrtog Policajca s Beverly Hillsa

Više od autora

- vl promo-

f_beverly-hills-cop-4_adil-el-arbi_bilall-fallah_redatelji_ST

Kada je riječ o nastavcima i remake verzijama blockbustera, Hollywood je oduvijek igrao na sigurnu kartu. Kada dođe vrijeme za neki nastavak ili remake, angažirali bi poznate redatelje i glumce i rijetko bi pružali priliku nekim manje poznatim talentima.

Izgleda da će iznimka od ovog nepisanog pravila biti četvrti nastavak akcijske komedije ‘Policajac sa Beverly Hillsa’ budući da je Paramount ovoga puta angažirao relativno nepoznate redatelje, Belgijance marokanskog porijekla – Adila El Arbia i Bilalla Fallaha. Ovaj dvojac je na sebe skrenuo pozornost filmovima ‘Image’ i ‘Black’, a kriminalistička drama ‘Black’ je osvojila Discovery nagradu na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Torontu.

Eddie Murphy, zvijezda Beverly Hills Cop franšize, o četvrtom nastavku se posljednji put oglasio u siječnju ove godine kada je izjavio da je nezadovoljan timom koji je odabran za nastavak. Tom prilikom je izjavio da pomenuti redateljski dvojac još uvijek radi na scenariju, te da je pročitao dio scenarija koji mu se nije svidio. Dodao je i da neće prihvatiti ulogu ukoliko ne napišu bolji scenarij sa kojim će biti u potpunosti zadovoljan. Početak snimanja četvrtog nastavka ‘Policajca sa Beverly Hillsa’ najprije je bio zakazan za jesen prošle godine na području Detroita, ali je prolongiran za  25. ožujak ove godine upravo zbog toga što je Murphy bio nezadovoljan scenarijem.Film će ponovo producirati filmski i TV producent, legendarni Jerry Bruckheimer.

‘Policajac sa Beverly Hillsa’ je serijal akcijskih komedija sa karakterima koje su kreirali Daniel Petrie, Jr. i Danilo Bach. U glavnoj ulozi se pojavljivao Eddie Murphy kao policajac Axel Foley koji odlazi na Beverly Hills kako bi istražio zločine koji nisu u okvirima njegove nadležnosti. U filmovima su se pojavljivali Judge Reinhold kao detektiv Billy Rosewood, John Ashton kao narednik John Taggart i Ronny Cox kao poručnik Andrew Bogomil. Murphy, Reinhold i Gil Hill koji je glumio Axelovog šefa su jedini glumci koji su se pojavili u sva tri nastavka. Filmovi su ostvarili ukupnu zaradu od preko 700 milijuna dolara, a snimljena je i televizijska serija. [Filmofil.ba]

VIDEO: AXEL FOLEY – BEVERLY HIILS BILDING INSPECTOR

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno