22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

Benedict Cumberbatch u novom filmu Gypsy Boy

Više od autora

- vl promo-

Za Oscara, nagradu BAFTA i Zlatni globus nominiranom glumcu Benedictu Cumbertbatchu (Sherlock) dodijeljena je uloga u filmu ‘Gypsy Boy’, ekranizaciji bestseler memoara britanskog pisca, kolumniste i LGBT aktiviste Mikey Walsha. Ovu su informaciju nedavno objavili producenti filma, Dee Koppang O’Leary i Kevin Loader.

Dvije autobiografije, ‘Gybsy Boy’ i nastavak ‘Gypsy Boy: On The Run’ predstavljaju kroniku o Walshovom odrastanju u engleskoj romskoj zajednici tokom 80-ih i 90-ih. Zloglasna obitelj Walsh bila je dio posljednje generacije britanskih Roma koji su bili poznati po svojim borbenim sposobnostima.

Boks je kao sport duboko usađen u romsku tradiciju koja podrazumijeva borbu za svoje prezime i čast i uživanje u slavi nakon uspjeha. Kad se rodi mladi Mikey Walsh, otac Frank (Cumberbatch) stavlja par zlatnih rukavica na lanac oko njegovog vrata u nadi da će njegov sin zadržati ugled obitelji. Ali čak i kao dijete, Frank primjećuje da Mikey postaje drukčije, što Franka frustrira i dovodi do gnjeva koji s vremenom postaju sve jači. Kako postaje tinejdžer, Mikey je prisiljen donijeti agonizirajuću odluku – ostati i boriti se ili se suočiti se sa sramom, pobjeći i nikada se ne vratiti …


Trenutno je u toku casting za mladog glumca koji će portretirati Mikeya.

Morgan Matthews, dvostruki dobitnik nagrade BAFTA, poznat po uspješnom redateljskom debiju ‘X+Y’, režirat će film. Početak produkcije filma zakazan je za ljeto iduće godine.

Nadalje, nagrađivani dramatičar i scenarist James Graham, prilagodio je Walshovu inspirativnu knjigu o odrastanju za potrebe filma. Imao je odličnu suradnju s Walshom kako bi što jače dosegnuo samu bit romana.

Kompanija Protagonist Pictures zadužena je za međunarodnu distribuciju filma. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno