18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Upis i obnova članstva u vinkovačkoj knjižnici simboličnih 30 kuna

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U četvrtak se obilježava Dan hrvatskih knjižnica, a Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci tim je povodom organizirala akciju Knjiga dostupna svima koja traje do 14. studenog, a do kraja tjedna svi zainteresirani mogu se učlaniti ili produžiti svoje članstvo po smanjenoj cijeni od 30 kuna.

„Prvi dan prošao je očekivano, imamo jako puno upisa i obnova članstava, a ovu pogodnost pružamo već nekoliko godina pa ljudi već imaju naviku u ovom razdoblju produljiti članstvo”, rekla je knjižničarka Iva Grković istaknuvši i druge akcije koje su u tijeku.

Pod krilaticom Pronađite nas u knjižnici krije se besplatan upis učenika prvih razreda vinkovačkih osnovnih škola, u mjestima u kojima Bibliobus ima stajalište nudi se besplatan upis učenika prvih razreda osnovnih škola na području Vukovarsko-srijemske županije, a nisu isključena ni vrtićka djeca koja u sklopu akcije U istom ritmu mogu izraditi kolektivnu iskaznicu vrtićke skupine s kojom mogu koristiti usluge vinkovačke knjižnice, odnosno, u prisustvu roditelja mogu posuđivati slikovnice i knjige za cijelu svoju grupu. Osim toga, svakog petka tijekom Mjeseca hrvatske knjige korisnici mogu vratiti posuđeno, a da im se ne naplati zakasnina.

Iz Knjižnice također pozivaju na sljedeće: 12. studenog promocija knjige Mateja Delaša U traganju za izgubljenom maramom, tri dana nakon obilježavaju 40. godišnjicu osnutka Slavonsko-baranjsko-srijemskog ogranka Društva hrvatskih književnika, a 17. i 19. studenog svoje će knjige predstaviti Nastja Kulović i Đurđica Stuhlreiter.

Od 15. do 24. ovog mjeseca izložbeni prostor Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci krasit će izložba povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dane sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno