6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Bespovratna sredstva za medicinsku opremu u borbi protiv COVID-a 19

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaštita i očuvanje zdravstvenog sustava i javnog zdravlja nabavom medicinske i zaštitne opreme u borbi protiv „COVID-19“ – stoji u priopćenju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost projekta je 369.146.578,98 kuna i u cijelosti je financiran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Projekt izravne dodjele bespovratnih sredstava je rezultat potrebe za hitnom intervencijom kako bi se pomoglo zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske te kako bi se u što većem mogućem opsegu zaštitilo javno zdravlje za vrijeme proglašene epidemije i pandemije COVID-19. Projektom će se opremati medicinskom i zaštitnom opremom sve ustanove, organizacije i tijela državne uprave u Republici Hrvatske zadužene za provedbu aktivnosti i mjera kojima je cilj smanjenje rizika od širenja pandemije COVID-19.

Primarno će se opremati bolničke zdravstvene ustanove, zavodi za javno zdravstvo, zavodi za hitnu medicinu, domovi zdravlja, ali prema potrebi i socijalne ustanove, civilna zaštita, državni inspektorat, MUP RH te ostale ustanove, organizacije i tijela pod uvjetom da su dio sustava za borbe protiv COVID-19 u RH.

Korisnik ovog projekta je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstvo za robne zalihe – navode u priopćenju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno