25 C
Vinkovci
Srijeda, 27. rujna 2023.

Biljar klub Cibalia traje već 16 godina

Više od autora

- vl promo-

Biljar je većini ljudi poznat kao “birtijaški sport”, barem igre osmica, devetka i desetka koje su ujedno i najbliže rekreativcima.

No biljar nije samo za birtije, nego je to ozbiljan sport u kojem postoje ligaška natjecanja i turniri, a najpoznatija svjetska igra je Snooker. Vinkovci svoj klub – Biljar klub Cibalia koji je ušao u 16. godinu postojanja. 

Klub ima 35 do 40 članova koji se sastaju u večernjim satima u klupskim prostorijama na Lapovcima gdje treniraju, rade i druže se.

Cibalia ima igrače koji sudjeluju u prvoj, drugoj, ali i regionalnoj ligi gdje imaju i najveće ambicije, a to je plasman u polufinale. Dalje kako bude. 

Treba istaknuti kako je klub u našem podneblju jedini registrirani i licencirani od strane Hrvatskog biljarskog saveza, stoga imaju članove i iz Vukovara i Slavonskog Broda. Najviše se igraju ranije spomenute osmica, devetka i desetka.

„Sva natjecanja su bila ograničena zbog epidemioloških mjera. Mi smo sudjelovali gdje god smo mogli, na državnim natjecanjima, na klupskim. Na klupskom natjecanju smo postigli dobar rezultat,  međutim na individualnim nastupima nismo imali posebnih uspjeha, ali nam je drago što smo sudjelovali”, rekao nam je Dragan Đuraković, igrač biljarskog kluba Cibalia.

U klubu očekuju kako će se stanje normalizirati vezano za natjecanja, a u planu i dalje imaju nastup na nacionalnom natjecanju.

„Redovno sudjelujemo na svim natjecanjima druge lige i imamo igrače koji se natječu prvoj ligi. To sve planiramo nastaviti i ove godine. Za vrijeme epidemije smo napravili reorganizaciju kluba u pravcu da pokrenemo nove igrače, najviše juniore. I sad smo organizirali školu biljara te za sada imamo pet momaka od 13 do 14 godina koji uče igrati biljar i koje pripremamo za budućnost. Oni bi trebali kroz neko vrijeme preuzeti bitnu ulogu u klubu”, istaknuo je Đuraković.

Treninzi se održavaju svakog ponedjeljka, srijede i petka od 18:30 do 20 sati u prostorijama kluba koje se nalaze u Ohridskoj BB. Svi zainteresirani mogu doći osobno u klub.

U jednoj grupi sudjeluje šest igrača jer Cibalia posjeduje tri stola, rekao je Đuraković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno