-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

“Biti vidljiv – biti siguran”, akcija usmjerena djeci, pješacima i biciklistima

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Policijski službenici Postaje granične policije Županja proveli su preventivno – edukacijsku akciju u Osnovnoj školi u Babinoj Gredi, usmjerenu najugroženijoj skupini sudionika u prometu: djeci, pješacima i biciklistima.

Policajci su u prostorijama Osnovne škole postavili pult i pano s mnogobrojnim savjetima za sigurnost u prometu, ali su djeci isto tako na korištenje dali službeni policijski bicikl. Bila je to dobra prilika usmjeriti ih na polaganje i dobivanje “dozvole” za samostalno upravljanje biciklom u prometu.

“Uz to, nekoliko smo puta mladim školarcima ukazali na zakonsku regulativu vezanu za sudjelovanje u prometu biciklista, pješaka, vozača i naposljetku svih sudionika prometa”, naveli su iz PU vukovarsko – srijemske uz savjet da koriste reflektirajuće dijelove odjeće, prsluke i druge za promet vidljive, a time i sigurnosne, rekvizite uz poslanu poruku: „BITI VIDLJIV znači BITI SIGURAN“.Naravno, istaknuli su i važnost nošenja zaštitnih kaciga na glavi te tehničku ispravnost bicikala.

“Edukacija djece o prometnoj kulturi od iznimne je važnosti u ranoj životnoj dobi jer se loše stečene navike, pa tako i nedozvoljena ponašanja u prometu, kasnije teško ispravljaju, zbog čega policija izniman značaj pridaje preventivnom djelovanju”, zaključili su iz PU vukovarsko – srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno