16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Boris Štok nakon napuštanja Quasarra započeo solo karijeru singlom Ove misli

Više od autora

- vl promo-

m_boris-stok-ft-yaya_ove-misli_single_ST

Boris Štok, autor, tekstopisac i pjevač, započinje novu fazu svog rada singlom ‘Ove misli’ u kojem kao vokal gostuje Yaya iz Jinxa.

Pjesma ‘Ove misli’ prvi je Borisov korak prema samostalnom albumu planiranom za 2017. godinu. On sam je autor glazbe i teksta te potpisuje produkciju, dok je u aranžmanu sudjelovao Sandi Bratonja (Urban & 4). Materijal je snimio Matej Zec u G.I.S. Studiju, a miksao Kevin Paul u Mute / Miloco studiju u Londonu. Prepoznatljiv vokal, koji je od prvog pojavljivanja grupe Quasarr unio nevjerojatnu prepoznatljivost i svježinu na regionalnu glazbenu scenu, uz jednako originalan autorski potpis najveći je adut s kojim Štok pokreće solo karijeru.

Yayino gostovanje u singlu ‘leglo’ je spontano, brzo i obostrano ugodno. ‘Pjesma pršti energijom i melodijom. Glasovi nam od prvog takta  funkcioniraju kao ‘jedno tkivo’, kao da obje osobe proživljavaju istu emociju. Mislim da se Yaya bojom super uklopila u priču. Htio sam da pjesma u tom kontekstu nije tipičan duet’ – tim riječima je Boris Štok opisao rad s Yayom na skladbi koja će ipak donijeti zvučni i Iirski odmak od dosadašnjih radova.

Vizualni identitet projekta osmislila je i realizirala Vanja Talaj, uključujući i odličan lyric video. Estetiku fotografije i video materijala karakterizira kontrast hladnih i toplih motiva čime se želi dobiti intiman ugođaj koji se stapa s glazbom.

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal. S grupom je snimio tri albuma – ‘Quasarr’, ‘Propaganda’ i ‘Sjene’ – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi ‘Ti’, ‘Arpeggio / Vrati mi’, ‘Propaganda’, ‘Sjene’, ‘Ljubav’ i brojni drugi. Upravo pjesma ‘Ljubav’ u kojoj je gostovala Josipa Lisac osvojila je Porina za Najbolju vokalnu suradnju. S Vedranom Križanom je 2008. godine osnovao projekt Manofon i objavio dva izdanja – ‘Tv um’ i ‘2’, a najpoznatije skladbe bile su ‘Ovisnik, zvuk’, ‘Ono što već znam’, ‘Ti bi to’ i ‘Trag’. Kao pjevač, autor tekstova i koautor glazbe surađivao je s mnogim renomiranim izvođačima kao što su Josipa Lisac, Mrle & Ivanka, Henry Radanović, grupa Rivers, Marko Tolja, Zoran Predin i grupa Nola.

‘Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu” – motivi su koji stoje iza Štokovog samostalnog umjetničkog angažmana i prestanka rada s grupom Quasarr.

BORIS ŠTOK FT. YAYA: OVE MISLI [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno