28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Bosutski dani sve ljepši na ponos Rokovaca i Andrijaševaca

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kroz tri dana protekloga vikenda, od 24. do 26. lipnja, u programu Bosutskih dana – Dana Rokovaca i Andrijaševaca ponuđeni su cjelodnevni sadržaji koje su navečer zaokružili koncerti i veliko zajedničko druženje. Sva tri dana organizirana je vožnja turističkom brodicom kao i tradicionalni sajam OPG-ova i tradicijskih obrta

U petak je u programu Bosutskih dana održana Slikarska kolonija koju je vodio Vladimir Voćanec. Turnir u beli, šahu, boćanju i pikadu organizirala je Udruga umirovljenika, a Likovnu radionicu za predškolsku i školsku djecu i roditelje udruga “Žena”. Savjet mladih organizirao je biciklijadu, Paintball klub Buf amaterski paintball turnir 3v3, a Tenis klub priredio je pokazni trening. Za fišijadu, a onda i riblju večeru pobrinulo se ŠRD “Karas”. Atletski klub organizirao je kros, a OŠ Ivane Brlić Mažuranić FEDOŠ “Dražen” – IV. Festival dramskih družina osnovnih škola. Večer je završena koncertom Klape Intrade i Tomislava Bralića i vatrometom.

U subotu je održan tradicionalni defile pripadnika postrojbi iz Domovinskoga rata u kojima su sudjelovali mještani općine Andrijaševci, misa zadušnica za sve poginule i nestale branitelje, a potom i svečana sjednica Općinskog vijeća. Domaćini su bili predsjednik Vijeća Darko Duktaj i načelnik Ante Rajković, a sjednici su nazočili i brojni gosti među kojima i izaslanica predsjednika Vlade RH, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, saborski zastupnik Mladen Karlić te vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, inače, bivši načelnik općine Andrijaševci. Početak sjednice bio je posvećen braniteljima općine Andrijaševci. U njihovo ime govorio je Pero Pažin, a ovaj put posebno je predstavio branitelje koji su bili zatočeni u srpskim logorima Ivicu Durdova, Marka Luketića, Ivana Krznarića i Antu Strinića.

Na svečanoj sjednici čuo se i osvrt na proteklih godinu dana. Obilježavaju ih, istaknuo je načelnik Rajković, veliki i oni manji projekti, zajedno jednako važni u mozaiku razvoja kvalitete života. Dodijeljena su i priznanja i nagrade: Viktoriji Valentić za uspjehe u sportskom ribolovu, Luki Kulovnjaku za uspjeh tijekom studija i Josipu Jurkoviću za sudjelovanje na državnoj smotri LiDraNo.

Svoja natjecanja organizirali su ŠRD “Karas”, Savjet mladih i NK “Frankopan”. Natjecanje i degustaciju čobanca organiziralo je LD “Jelen”, izložbu rukotvorina udruga “Druge”, a kontrolu šećera u krvi i krvnog tlaka udruga „Žena”. Održano je i natjecanje “Village Strongman´s”, a navečer nastupili su KUD “Slavko Janković” i gosti te TS “D-mol”.

Sport je obilježio i nedjelju s aktivnostima ŠRD “Karas”, NK “Frankopan”, PD “Frankopan” i KK „Vinkovci”. Druženje i vožnju turističkom brodicom djece i mladih s poteškoćama organizirala je udruga “Žena”, a defile bajkera općinska udruga zaljubljenika u motore. Kao i uvijek, posebna atrakcija s najviše gledatelja bila je utrka čamaca sa 10 ekipa od čega 3 ženske, a održano je i natjecanje u sedmercima s čak 32 natjecatelja i brojnim gledateljima. Na koncertu TS „Kas” Rokovčani i Andrijaševčani i njihovi gosti oprostili su se od XII. Bosutskih dana, manifestacije koja se u ovoj općini s nestrpljenjem očekuje i na vidjelo iznosi sve ono pozitivno što žitelji općine okupljeni u udruge rade i promoviraju. Iz godine u godinu uvijek brojnija publika, ističu, dodatan je motiv da se što kvalitetnije pristupi organizaciji sljedećih Dana na zadovoljstvo svih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno